Safflower olje Allergi

July 2
Safflower olje Allergi

Safflower olje er ofte brukt som en naturlig avføringsmiddel og til matlaging. Nettstedet Legemidler rapporterer at safflower olje kan forårsake en allergisk reaksjon, manifestert i form av rhinitt, elveblest og astma. De fleste symptomene utvikler med i et par minutter eller opptil en time etter inntak safflower olje. Hvis du opplever bivirkninger etter bruk av safflower olje, slutte å bruke og snakke med legen din.

Safflower olje Allergi

En allergisk reaksjon på saflorolje er forårsaket av en overreaksjon til substansen av immunsystemet. Immunsystemet gjenkjenner ikke olje som en ufarlig stoff og forsøk på å avverge den av, ifølge MedlinePlus. Immunsystemet begynner å forsvare seg selv ved å produsere antistoffer. Antistoffene signal mastceller for å skape histamin, et hormon som forårsaker betennelse i mykt vev i kroppen. Store mengder histamin er den viktigste årsaken til allergi-relaterte symptomer.

symptomer

Rhinitt er et vanlig symptom på en safflower olje allergi, forårsaker tett nese, nysing, rennende nese, øyeirritasjon, post-nasal drypp og lomme hodepine. Allergiske utslett, som utslett eller eksem kan utvikles som et resultat av en safflower allergisk reaksjon, ifølge Drugs nettstedet. Elveblest og eksem både føre til betennelse i huden som er ekstremt kløende og forhøyet. Hvis skrape åpner huden, kan er kroppen utsatt for sekundære hudinfeksjoner. Astma reaksjoner som kortpustethet, pustevansker, tungpustethet og hoste kan også utvikles som et resultat av en safflower allergi.

testing

For å kunne bekrefte og diagnostisere en safflower allergi, må du delta i allergitesting. De to viktigste testene som brukes for å diagnostisere en allergi er hud tester og blodprøver, ifølge American Academy of Allergy, Asthma og immunologi. En liten mengde av saflorolje er plassert under huden for å se om det fører til en uheldig reaksjon, slik som inflammasjon. Under en blodprøve, er du utsatt for allergenet og deretter allergolog trekker blod for å teste den for høye nivåer av IgE-antistoffer.

Behandling

MedlinePlus sier at den mest effektive behandlingen for en safflower olje allergi er å identifisere den, og deretter unngå tidkrevende eller berører stoffet. Alle symptomer på en saflorolje allergi kan behandles med antihistaminer. Rhinitt er også behandlet med decongestants som lindrer nesetetthet. Hudutslett er behandlet med hydrokortison eller kortikosteroid kremer for å redusere kløe og hevelse.

Betraktning

Hvis du opplever elveblest, kortpustethet og svimmelhet etter inntak safflower olje, kan det oppstå anafylaktisk sjokk, en alvorlig allergisk reaksjon som kan føre til døden.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com