Hvordan undervise Teens Dating Etikette

February 15
Hvordan undervise Teens Dating Etikette

Teen dating er kanskje ikke noe du ønsker å tenke på siden du vil heller gå med teorien om at tenåringen ikke er dating før hun er rundt 50. Men, det er bedre å forberede tenåringer for en verden av dating enn ikke. Enten du er forelder til en tenåring gutt eller jente, må du lære tenår riktig dating etikette. Dette handler ikke bare om å holde dørene åpne for damer og bruk oppførsel under middagen; det handler om respekt, høflighet og hva som er hensiktsmessig når det kommer til dating som en tenåring.

Trinn 1

Vær en god rollemodell for tenåringen din om riktig måte å behandle - og bli behandlet av - det motsatte kjønn, råder Dr. Gail Saltz, en psykiater ved New York Presbyterian Hospital. Når tenåringen ser sin far behandle deg med vennlighet og respekt, er han mer sannsynlig å behandle jenter og kvinner på samme måte. Det samme gjelder for måten du behandler sin far; hvis han ser du behandler sin far med vennlighet og respekt, han er mer sannsynlig å forvente at behandling av jenter og kvinner som han blir eldre. Han vil lære kompromiss, vennskap, kjærlighet og respekt når du er gode forbilder for hverandre.

trinn 2

Lær tenåregenverd, råder Dr. Phil, på sin nettside. Når hun lærer å være stolt av seg selv, å respektere seg selv og å verdsette hennes egenverd, er hun mindre sannsynlig å engasjere seg i risikabel dating atferd, inkludert sex og vold. Gjør dette ved å rose henne god oppførsel, disiplinere henne når hun ikke oppfører seg, behandle henne med respekt og å stole på henne. I tillegg snakke med henne om hennes egenverd og hjelpe henne med å bygge tillit hun trenger å huske at hennes egen egenverd er viktigere enn hvordan andre oppfatter henne.

trinn 3

Innpode betydningen av ordet nei, og overbevisning for å si det med mening, for både gutter og jenter. Når det gjelder ungdoms dating etikette, kan en person være villig til å gå lenger enn den andre, og tenåringer trenger å lære å si nei når han eller hun er ukomfortabel med situasjonen. Når tenåringen din sier nei, det kommer med mer overbevisning og finalitet enn "jeg vet ikke", eller "jeg er ikke sikker." I tillegg må du lære tenåringen at når hans eller hennes date sier nei det er ikke omsettelig, og han eller hun bør slutte med det.

Trinn 4

Gå over reglene for ungdoms dating etikette med både sønn og datter. Informere din sønn at han skulle komme seg ut av bilen og ringe på døra hans date hjem slik at han kan møte hennes foreldre. Fortell ham til å riste hendene og presentere seg selv, for å være respektfull og å ha henne hjem før henne portforbud. Fortell ham til å holde hendene for seg selv, for å holde dører og å engasjere seg date i interessant samtale. Fortell din datter til å invitere henne date i slik at du kan møte ham, for å være respektfull og takke henne date hvis han betaler. Selv om listen er lang, de nevnte tilnærminger til dating er bare noen på en liste over mange; bunnlinjen er at tenåringer respekterer hans dato og hans dagens personlige grenser.

Trinn 5

Forklar din ungdoms hvorfor du ikke vil ha ham å ha sex, råder Dr. Phil. Ikke bare fortelle ham at du ikke vil at han skal ha sex; i stedet, forklare begrunnelsen bak det. Bruk eksempler, for eksempel statistikken bak ungdoms graviditet, risikoen for seksuelt overførbare sykdommer, med fare for sitt omdømme og den emosjonelle betydningen av å engasjere seg i samleie. Når du oppgir grunner snarere enn bare forby noe, er mer sannsynlig å vurdere hva du sier tenåringen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com