Hvordan Heal fotsår

May 20

Fotsår er sår eller brudd i huden som vanligvis oppstår på ballen av foten. De er mest vanlig hos personer med dårlig forvaltet diabetes, men de kan påvirke alle i alle aldre og helsetilstand. Med behandling vil de fleste fotsår leges helt. Uten behandling kan sårene bli smittet eller føre til omfattende skader vev. Ifølge American Diabetes Association, kan alvorlige tilfeller kreve amputasjon.

Bruksanvisning

Hvordan Heal fotsår

1 Påfør aktuell antibiotisk salve til foten sår for å hindre smitte og hastighet helbredelse. Planlegge en presserende avtale med legen din, spesielt hvis du er diabetiker. Selv små fotsår kan raskt bli smittet eller føre til andre komplikasjoner.

2 Få en x-ray eller MRI-skanning av foten din for å være sikker på beinet ikke er involvert. Typen og omfanget av behandling avhenger av hvor mye vev er involvert. Hvis skaden er alvorlig, eller om infeksjon er til stede i bein, sykehusinnleggelse eller amputasjon kan være nødvendig.

3 Ta antibiotika hvis fotsår ikke svare på aktuelle antibiotika, eller hvis legen mener sår blir verre, eller det er indikasjon på at en infeksjon har spredd seg til omkringliggende vev. Systemisk antibiotika kan redusere risikoen for sepsis, cellulitt, og amputasjon, i henhold til NYU Langone Medical Center.

4 Skyll sår med en saltoppløsning for å holde den ren. Unngå hydrogen peroxide eller antiseptisk kyllinger på fotsår med mindre legen din spesifikt foreskriver det. Ved hjelp av disse produktene for å rense såret kan forsinke healing og tørke ut i vevet. Fotsår leges raskere når de holdes fuktig.

5 Hold av foten så mye som mulig før fotsår er helt leget. Når ingen infeksjon er til stede, kan legen kastet foten midlertidig for å hindre deg fra å sette press på såret området. Ifølge Columbia University Medical Center, kan spesielle sko også være foreskrevet for å bruke både under utvinning og i fremtiden for å hindre en gjentakelse av magesår.

6 Prøv å behandle din fotsår med bioengineered prevensjonsplaster eller rekombinante vekstfaktor dersom andre behandlingsmetoder har sviktet. Disse alternativene øke utvinningen tid og bidra til å forhindre smitte. Dermagraft, en av tre FDA-godkjente terapier, er et oppløselig materiale som inneholder bindevevsceller. Dukmaterialet plasseres direkte på foten sår, hvor det absorberes av kroppen. Plasteret erstatter skadede områder av huden og stimulerer veksten av ny hud.

7 Snakk med legen din om kirurgisk fjerning av skadet eller dødt vev i området av foten sår. Denne prosedyren, kalt debridement, reduserer sjansen for infeksjon, hastigheter healing, og reduserer sannsynligheten for amputasjon. Debridement er vanligvis den mest effektive måten å behandle fotsår, særlig de som er forårsaket eller komplisert av diabetes.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com