5 ting du trenger å vite om Ichthyosis

February 8

Iktyose Means "Like a Fish"

Mange klager over tørr, flassende hud om vinteren. Vinterens tørr kald luft og lav fuktighet kan tørke ut enda oiliest av hud. Noen mennesker, derimot, er genetisk disponert for å ha skjellende hud, en tilstand som kalles iktyose; "Ichthy" betyr fiskelignende og refererer til et skjellaktig utseende av huden.

Tenk Ichthyosis i foreldrene dine

Iktyose vulgaris er en arvelig tilstand. Det er autosomal dominant, noe som betyr at dersom enten mor eller far har sykdommen, er det 50 prosent sjanse for at du vil få det. I tillegg til å ha skjellete, tørr hud, folk med iktyose er mer utsatt for eksem og lide vesentlig fra tørr, kløende hud om vinteren.

Se etter symptomer tidlig i livet

Iktyose presenterer vanligvis i barndommen. Personer som har sykdommen vil ha det for hele livet. De fleste som har iktyose har tykke, firkantede eller diamantformede vekter. Leggen viser vekten mest fremtredende, men det kan være tydelig på armer, bryst, rygg og selv i ansiktet i alvorlige tilfeller. Mange mennesker med iktyose har også grov, sandpapir-aktig hud på armer og lår som kalles keratosis pilaris. Disse områdene er ofte røde, kløende og irritert.

Sug og Slather

Den beste måten å behandle iktyose er å suge huden i varmt vann og deretter slather fortsatt fuktig hud med en krem ​​fuktighetskrem. Du kan legge til Epsom salter eller legge fuktighetskremer som kolloidalt havremel (aveeno Bath) til bad; salter og kremer hjelpe huden absorbere vann og låse i fuktighet mer effektivt. Personer med iktyose bør aldri bruke bad bobler, som kan stripe dyrebare oljer av huden din og la det enda mer tørr og flassende. Ved hjelp av en loofah å eksfoliere kan være nyttig, men bør gjøres forsiktig for å unngå for mye irritasjon. Ofte kremer med naturlige syrer som alpha hydroxy syrer (som finnes i produkter som AmLactin krem ​​eller Eucerin Body Creme) bør brukes til å hjelpe oppløse de tykke skalaer, etterlater huden glattere og mykere.

Tenk Reseptbelagte medisiner som en løsning

Personer med alvorlige former for iktyose noen ganger trenger reseptbelagte medisiner. Hovedprinsippet er å gjøre huden mindre "klissete" og derfor kaster lettere. Noen ganger aktuelle retinoider som Tretinoin eller tazarotene kan brukes. Dette er de samme resepter brukes til å behandle akne og arbeid ved å bryte opp keratin og la de døde hudcellene til å falle av. For folk som har iktyose og eksem, kan reseptbelagte aktuell steroid kremer og salver brukes til å behandle kløe og inflammasjon.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com