Årsaker til tap av appetitt

April 15

Det er viktig å finne ut den underliggende årsaken til tap av matlyst, siden folk som har et tap av matlyst vanligvis har noe annet galt med dem. Feil ernæring og dehydrering kan skyldes ikke spiser nok kalorier eller ikke drikker nok væske og resultat i ytterligere sykdom. Det er også viktig å forstå tap av matlyst når gjennomgår medisinsk behandling eller visse kosttilskudd restriksjoner. Det er også noen veldig normale og naturlige årsaker som du bør være klar over.

Kreft

Kreft er en problematisk sykdom på mange nivåer. Botemidler for ulike kreftformer krever å ta medisiner eller kjemoterapi. Begge disse typer behandlinger kan føre til et tap av appetitt hos mange kreftpasienter. Hvis du har kreft og erfaring tap av matlyst, la legen få vite. En appetitt stimulerende, kosthold endre eller anti-kvalme medisiner kan hjelpe med problemet.

aldrings~~POS=TRUNC

En del av aldringsprosessen er en redusert luktesans og smak. Ofte din favoritt mat er ikke lenger appetittvekkende. Spising er ikke så hyggelig som det var i yngre år. Ikke hopp over måltider eller sunn snacks på grunn av aldring. Du trenger næringsstoffer. Prøv å fikse nye retter som du aldri har spist før å øke appetitten og gjøre å spise mer fornøyelig. Legg til flere krydder til mat for å være i stand til å smake på dem mer.

Diet Begrensninger

Diett begrensninger er ikke uvanlig for visse sykdommer, slik som diabetes eller høyt blodtrykk. Nøkkelen til å kontrollere et tap av matlyst med diett restriksjoner er å lære å lage og bestille mat som er i kosten endring. Ofte, etter når du finne ut hva du kan spise, du har allerede mistet interessen i kostholdet ditt. Som et resultat, er det et tap av appetitt. Lære å forberede ulike retter som faller i din diett vil gjøre det enklere å følge sine krav og gi deg nok utvalg for næring og behagelige spise.

medisiner

Noen medisiner har en bivirkning av appetitt tap. Ditt apotek eller lege bør informere deg om denne muligheten når du begynner på en ny medisin. Hvis du oppdager tap av appetitt og begynner å gå ned i vekt etter å starte nye resepter, la helsepersonell vet. Legen kan gi anbefalinger eller nødvendige endringer for å hjelpe deg å spise og opprettholde en sunn vekt.

Unngå å ta mange medisiner eller kosttilskudd på en gang. For eksempel, spredt ut dine kosttilskudd i løpet av dagen. Tar flere kosttilskudd og et par resepter på en gang kan føre til at du føler deg full.

gastrointestinale sykdommer

Noen former for gastrointestinale forstyrrelser kan føre til kvalme, fylde eller oppkast. Bare tanken på å spise mat kan bringe på syke følelser. Spis mindre måltider og snacks hele dagen. Konsentrer deg om å spise sunnere mat og unngå tomme kalorier eller for mange godbiter. Gjør hver matbit teller med næringsrik mat. Snakk med helsepersonell hvis du gå ned i vekt eller bli dehydrert. Det er noen medisiner som vil hjelpe med tap av appetitt og med de andre symptomene.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com