Kiselgur, og Gjenvinning

May 17

Kiselgur, eller DE, også kjent som diatomitt eller kiselgur i Europa, er en kalkholdig, silisiumdioksyd-baserte sedimentær bergart laget av fossilization. På grunn av sin silisiumdioksyd base, har den sterke absorberende egenskaper. Varianter av kiselgur kan finnes over hele verden.

Generell bruk

Kiselgur brukes som et filtreringshjelpemiddel, et mildt slipemiddel, et termisk isolator og en absorbent. Det finnes to typer DE: ferskvann, som blir oftest brukt for væskeabsorpsjon, og saltvann DE, oftest brukt i filtreringsprosesser.

absorpsjon Properties

Den mest kjente, ikke-industriell bruk for DE er i kattesand, hvor den bidrar til å absorbere overskudd av væske, særlig ammoniakk, og blir betraktet som sikre for katter og mennesker fordi ferskvann DE brukes i kattesand inneholder en lav prosentandel av krystallinsk silika.

Industrial Recycling

I mange bransjer er saltvann kiselgur jord filtre brukes i renseanlegg for å fjerne fine, suspendert stoff fra vann som må gjenvinnes.

giftige utslipp

Mens kiselgur hovedsakelig brukes som et filtreringshjelpemiddel, dets egenskaper absorpsjon gjør det også nyttig i filtrering og trygt absorbere kjemiske og industrielle utslipp. US Centers for Disease Control anbefaler bruk av kiselgur å rydde opp mange typer giftige væskesøl.

Krystallinsk silika Hazard

Saltvann DE som har blitt "brent", eller behandles ved hjelp av høy varme, er et fint hvitt pulver som inneholder skarpe kanter, krystallinsk silika --- farlige partikler ved innånding, ifølge sikkerhetsinformasjon utstedt av internasjonale program for kjemikaliesikkerhet (IPCS ). I USA er krystallinsk silika proporsjoner i DE regulert av Occupational Safety and Health Administration (OSHA); støvmasker er anbefalt for sikker håndtering.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com