Koblingen mellom plantevernmidler og Parkinsons sykdom

December 7

Koblingen mellom plantevernmidler og Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en nevrologisk lidelse som er både kronisk og progressiv, karakterisert ved rystelser og forringelse av koordinert bevegelse. Kliniske studier har funnet en sammenheng mellom Parkinsons sykdom og levetid eksponering for plantevernmidler.

Potensielle

Forskning om sammenhengen mellom plantevernmidler og Parkinsons er i sin spede begynnelse. I tillegg finnes det en rekke plantevernmidler på markedet i dag, noe som gjør datainnsamling en tidkrevende oppgave.

typer

Studerte plantevernmidler omfatter tre hoved forbindelser: 2,4-D, en organisk plantevernmidler; paraquat, en ugressmiddel; og permetrin, et insektmiddel.

Betydning

De nevnte plantevernmidler ble funnet å ha negativ innvirkning dopaminerge nevroner, de samme nerveceller som er også negativt påvirket i alle personer med Parkinsons sykdom.

Expert Insight

En studie med 143.000 deltakere utført ved Harvard School of Public Health konkluderte med at personer utsatt for plantevernmidler har en 70 prosent høyere sjanse for å utvikle Parkinsons enn personer utsatt for andre giftige stoffer som formaldehyd.

betraktninger

To prosent av den voksne befolkningen er i fare for Parkinsons sykdom; av at to prosent, de som utsettes for plantevernmidler øke sjansene med om lag én prosent.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com