Hvordan takle Brain Fog

March 9

Hvordan takle Brain Fog


Brain tåke blir ofte brukt for å beskrive kognitiv dysfunksjon eller dårlige mentale ferdigheter som følge av sykdommer som påvirker hjernen på en bestemt måte. Vanlige problemer forbundet med hjernetåke inkluderer redusert verbale eller matematiske ferdigheter, dårlig hukommelse, problemer "tenker rett," desorientering, og selv afasi eller vanskeligheter i tale. Følgende rettsmidler kan hjelpe.

Bruksanvisning

1 Lær begrensningene sykdommen via din lege, helse nettsteder og online støttegrupper. Selv om symptomene synes unikt, prøve å finne forståelse personer til å kommunisere din erfaring med.

2 Organiser ditt liv og omgivelser. Jo flere oppgaver som akkumuleres og mer kaos eksisterer i omgivelsene, synes verre hjerne tåke å være. Reduser distraksjoner som fyller din tenkning.

3 Utvikle rutiner for å bli mer effektive. Begynn i det små, slik som å lage din egen seng på samme tid i morgen. Daglig leve med hjerne tåke blir lettere på en tidsplan. Rutiner trene hjernen og tillater mer mental energi rettes andre steder.

4 Lær å snakke saktere hvis problemene finnes med tale eller kommunikasjon. Ofte er denne forsinkelsen er ubemerket av andre eller er antatt å være intelligent tale. Den ekstra tiden kan redusere kommunikasjonsfeil forårsaket av hjernen tåke.

5 Sett i minnet bygning eller kognitive forsterkende spill og aktiviteter. Ikke ta på aktiviteter som er for vanskelig, men velg de som utfordrer deg til å fokusere, organisere, bruke romlige resonnement, bedre ordforråd, og huske.

6 Ta pauser når det trengs. Noen hjerne tåke reduseres ved bare å ligge kort eller vekslende aktiviteter til noe manuell fremfor mentale. Noen hjerne tåke er relatert til oksygennivåer i hjernen og blodsirkulasjonen. Hvis dette er tilfelle, kan heve bena hjelpe.

7 Ta vare på deg selv med riktig kosthold, ernæring og mosjon. Undersøke mulige kosttilskudd og vitaminer som kan hjelpe. Kolin og vinpocetine kan være effektiv mot hjernen tåke. Omega-3 olje, gingko biloba og vitamin B-100 kan også hjelpe. Rådfør deg med helsepersonell om disse og andre naturpreparater.

Hint

  • Bruk lister, påminnelser og kalendere. Hold noen av disse verktøyene, for eksempel en kalender, i en fremtredende plass og utvikle en rutine for å bruke det.
  • Hvis du er utsatt for å bli tapt, holde et kart i bilen og mobiltelefon hendig.
  • Hold på toppen av tilsynelatende små helseproblemer, slik som bihulebetennelse og miljømessige allergier, noe som kan forverre symptomene.
  • Økt eksponering for sollys, spesielt hos pasienter med SAD, kan hjelpe deg til å tenke klarere.
  • Vær forsiktig med produkter som hevder å "øke energi." Mange av disse produktene inneholder koffein og eller ginseng, som kan virke mot sin hensikt.
  • Merk at noen medisiner kan gi symptomer på hjernetåke. Diskuter doser og alternativer med legen din.
  • Dersom brå endringer i tenkning eller en jevn nedgang i mental funksjon oppstår kontakt med din lege.

© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com