narsissistisk psykologi

December 29
narsissistisk psykologi

I psykologi, Narsissistisk personlighetsforstyrrelse, eller OD, er utpekt som en personlighetsforstyrrelse i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), som er det American Psychiatric Association diagnostikk klassifikasjonssystem for psykiske lidelser. OD er ​​preget av en manipulasjon og fascinasjon med seg selv. Det er en overdrevet syn på ens betydning, evner og skjønnhet. Den narcissist krever store mengder av trygghet; han absorberes med å få anerkjennelse og oppnå prestisje blottet for enhver omtanke for andre.

Historie

Ordet "narcissist" er avledet fra det greske myten om en jeger ved navn Narcissus som ble feiret som en av de vakreste menn i territoriet til Thespiai. Likevel, han var svært stolte og foraktet alle som ble forelsket i ham. Echo, en nymfe, ble forelsket i Narcissus, bare for å bli avvist av ham. Echo og andre nymfer som hadde blitt hånet av Narcissus ba til gudene om at han ville bli tvunget til å oppleve gjengjeldt kjærlighet. Den guden Nemesis hørte deres bønner; han straffet Narcissus ved å gjøre ham falle forelsket i sitt eget speilbilde i en dam av vann. Narcissus døde av sorg fordi han var ute av stand til å skaffe gjenstand for hans kjærlighet --- selv.

Betydning

Narsissisme er en betingelse for fiksering på betydningen av hendelser for seg selv, spesielt når det gjelder handlinger som gjør en synes betydelig. Narsissister kan ha oppstått situasjoner i fortiden der deres mening ikke ble verdsatt, og hvor de ikke klarte å oppleve en empatisk eller sammen med andre. På grunn av denne feilen å få kontakt med andre, kan narcissist komme til å frykte at han er isolert og ubetydelig. Derfor obsesses han om sin betydning i et forsøk på å overbevise seg selv og andre at han er ikke verdiløs. Narcissists er dypt påvirket av følelser av utilstrekkelighet og forsøke å overkompensere for disse følelsene ved å kommunisere grandiose respekt for seg selv, forårsaker alvorlige mellommenneskelige forstyrrelser.

diagnostiske kriterier

For noen å bli diagnostisert med OD, må utbruddet av atferd begynne i ungdomsårene eller tidlig voksen alder, og han må vise en invasiv og konsistent mønster av fem eller flere av de diagnostiske kriteriene som er skissert i DSM. Noen av symptomene på OD er: oppblåst følelse av selvtillit betydning; opptatthet urealistisk makt, suksess, kjærlighet eller skjønnhet; mener at han bare kan assosiere med de av den samme "viktig" status "; krever uforholdsmessig mye ros; opprettholder en følelse av rett og forhøyede forventninger; utnytter andre for å oppnå sin egen suksess; uvillig til å føle med behov eller andres følelser; ekstrem sjalusi av andre, eller en tro på at andre misunner ham.

årsaker

Det er ingen spesifikk kjent årsak til NPD, men psykologer og forskere er enige om at det er dokumentert at narsissistisk atferd kan utvikle seg som en forsvarsmekanisme for å takle psykisk smerte fra barndommen erfaringer. En psykologisk evaluering er gjennomført for å forstå årsakene til den enkelte instans.

Behandling

Psykoterapi er ofte brukt som en bevisst og kontrollert metode for samhandling for behandling av narsissistisk atferd. Psykoterapi kan utføres i et individ eller gruppe innstilling, avhengig av de individuelle følelsesmessige og fysiske behov, så vel som alvorlighetsgraden av tilstanden. Pasienter som lider av alvorlige tilfeller av OD krever sykehusinnleggelse for å forhindre selv-destruktive atferd.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com