Amputasjon av diabetessår

October 27
Amputasjon av diabetessår

Ifølge American Diabetes Association, personer med diabetes er utsatt for å utvikle ulike fotproblemer. De vanligste årsakene er fra redusert sirkulasjon, endringer i form av føtter og tær og / eller nerveskader, også kjent som nevropati.

En studie publisert i "Diabetes Care" i 2010 oppdaget at hos personer over 45 år, diabetikere var åtte ganger mer sannsynlig å ha en lavere lem amputasjon enn en nondiabetic. I tillegg, 1-i-4 amputerte kan kreve en ytterligere amputasjon på den motsatte side av legemet, og / eller re-amputasjon.

redusert sirkulasjon

Kontinuerlig ukontrollerte høye blodsukker kan føre til store skader på karsystemet. Blodårer som frakter oksygen og næringsstoffer til ben, armer, mage og nyrer begynner å begrense og til slutt redusere sirkulasjon. Redusert sirkulasjon reduserer evnen til å helbrede sår og bekjempe infeksjoner.

nevropati

Diabetikere kan være gjenstand for flere typer nevropatier. Perifer nevropati er den vanligste formen, preget av smerte eller tap av følelse i tærne, føtter, ben og hender. Med redusert følelse, kutt, brannskader, sår og andre sår kan gå ubemerket og føre til infeksjon og koldbrann.

The National Institutes of Diabetes og Digestive og nyresykdom sier nevropati er sannsynligvis forårsaket av en rekke faktorer, inkludert langsiktig ukontrollert diabetes, unormale fettinnhold, autoimmune faktorer, nevrovaskulære aspekter, mekaniske skader på nerver og livsstil.

Tegn på Fotproblemer

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, eller CDC, prikking, svie eller smerter i føttene kan være advarsel tegn på fotproblemer. Andre indikasjoner inkluderer tørr sprukken hud, hårtap på leggene og tærne, gulnede og fortykket tånegler, og endringer i form, farge og temperatur på føttene.

Fotpleie

The American College of foten og ankelen kirurger anbefaler å ta følgende skritt for å redusere komplikasjoner: Inspiser føttene daglig for hud eller spiker problemer, ikke ignorere smerter, holder tåneglene trimmet, ikke prøve og fjerne liktorn eller hard hud uten hjelp av utdannet medisinsk faglig, holde gulvene fri for skarpe gjenstander, ikke gå rundt barbeint overalt, sjekk sko og sokker før du setter dem på og få sirkulasjon og følelse av følelse testet.

Forebygging

Personer med diabetes kan redusere sin risiko for amputasjon ved å kontrollere blodsukkernivået. Dette kan oppnås ved å følge en sunn diett og treningsprogram, å miste overflødig vekt, ikke røyke og ta foreskrevet medisiner. Regelmessig fotpleie og besøk til legen og kostholdsekspert er også viktig å opprettholde en sunn kropp.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com