Hvordan planlegge programmer for Strategic Ness

November 14

Hvordan planlegge programmer for Strategic Ness


Planprogram for strategisk velvære innebærer å fremme og støtte velvære av ansatte og andre. Oppmuntrende de beste livsstil og sunneste valgene kan fremme et høyt nivå av velvære for alle deltakere. Bedre fysisk og psykisk helse er et resultat av motiverende og utdanningsmuligheter som tilbys gjennom programmer for strategisk velvære. Programmene er utviklet for å lette gjennomføringen av optimal helse bevissthet og utdanning.

Bruksanvisning

Lag et team strategi

1 Utvikle et velvære team med medlemmer som kan vie seg til å lage programmer som inkluderer aktiviteter og arrangementer for å nå selskapets mål. Etablere kommunikasjon så teammedlemmene kan holde deg oppdatert med jevnlige møter og aktiviteter for å diskutere oppgaver og overvåke fremdriften.

2 Opprett en master oversikt over aktiviteter, med oppgaver delegert slik at hver velvære gruppemedlem bidrar til struktur og funksjon av velvære programmer.

3 Vurdere bedriftens og de ​​ansattes behov for programmet ved å evaluere alle tilgjengelige data for å identifisere de mest effektive mulighetene for rehabilitering. Samle inn data ved å gjennomgå historien om organisasjonens velvære mandater og medisinske påstander og ved å gjennomføre ledelse og medarbeiderundersøkelser, gjennomgå demografi, relevant helserisiko informasjon og tilgjengelige helse plan fordeler.

4 Bruk innsamlede data for å lage en wellness program visjon, misjon og utfallet uttalelse. Dette vil beskrive ledelsen mål. Etablere en klar visjon for det beste programmet retning. Bestem informasjon som kan måles og hvilken metode som brukes. Identifisere minst to klare og tydelige mål som er både målbare og oppnåelige.

5 Lag en strategisk velværeprogram plan disposisjon som kan tjene som et referansepunkt for alle som arbeider på prosjektet. Sikre at informasjonen er strategisk fokusert, designet for å hjelpe alle som deltar til å bli mer bevisst, for å gjøre livsstilsendringer og for å støtte relevante miljøprogrammer. Inkluder politikk for å målrette bestemte helse risikoatferd samt behovene til ansatte.

Utvikle og Monitor velvære programmer

6 Velg handlinger for velvære programmer som distribuerer ressurser for å oppnå størst effekt som strømmer fra data og økonomiske bekymringer. Lag arrangementer og aktiviteter som gjør det attraktivt for deltakere for et mer effektivt resultat. Hendelser kan omfatte samarbeid med tilsvarende lokale helseorganisasjoner og inviterer dem til å snakke på lokalene. Engasjere helsearbeidere i samfunnet for å bli din velvære team og mentor gruppen.

7 Identifisere insentiver og belønning til velvære deltakerne gjennom undersøkelser av de ansatte om hva som ville best motivere engasjement. Institute belønninger for bruk av programfunksjonene og forebyggende tjenester som tilbys gjennom kontanter eller gaver, premierabatter, fri med lønn, helse klubb rabatter og andre lokale velvære programmer.

8 Formidle informasjon til ansatte om velvære programmer tilgjengelig. Send regelmessige nyhetsbrev via e-post og vanlig post. Gjør informasjon konsis og enkel. Tilby ytterligere informasjon gjennom et intranett nettside.

9 Vurdere velvære programmer med jevne mellomrom og endre strategier deretter. Oppmuntre kontinuerlig deltakelse og gi rom for modifikasjoner. Måle effektivitet ved hjelp av data samlet inn før, under og etter programmene er innstiftet. Overvåkingsprogrammet deltakelse, utnyttelse, tilfredshet, produktivitet og atferdsendringer. Mål ansattes erstatningskrav, omsetning og fravær for å fastslå avkastning på investering for selskapet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com