Maltodextrin & amp; Hvete

March 25
Maltodextrin & amp; Hvete

Hvis du er gluten intolerant, er du vel klar over utfordringene ved å spise en glutenfri diett, spesielt hvis kostholdet inneholder bearbeidet mat. Ikke bare må du vite hva slags mat inneholder gluten, men du må også ha kunnskap om ingredienser som kan inneholde gluten, for eksempel tilsetningsstoffer som maltodekstrin. Hvis du har blitt diagnostisert med cøliaki, er din primære behandlingsforløp helt eliminere gluten fra kostholdet ditt. Gluten er et protein som finnes i hvete og andre kornsorter. Tyde tilsetningsstoffer i mat kan presentere den største hinderet for glutenfri livsstil.

Hva er maltodekstrin?

Maltodekstrin er et menneskeskapt sukker avledet kjemisk fra stivelse. Behandlet sukker som maltodextrin tilby alternative måter å blidgjøre mat i en kostnadseffektiv måte samtidig som den tilbyr en lett fordøyelig produkt. Prefikset, malt, kan tyde på en ingrediens som er usikre for glutenintolerante personer. Andre maltholdige matvarer som malted melk, malt eddik og maltekstrakt er usikre ingredienser for cøliaki pasienter. Spørsmålet om maltodextrin gluten-fri status ligger i dens kilde.

kilder

Maltodekstrin kan være avledet fra en rekke forskjellige kilder, inkludert hvete, mais, poteter eller ris. Kilden som brukes kan være avhengig av tilgjengelighet og kostnader i råvarene. Corn representerer en sterk råvaremarkedet i USA, noe som gjør det til et vanlig råstoff for maltodextrin. Europa, på den annen side kan stole mer på hvete-avledede produkter. Ifølge "Gluten Free Living," maltodekstrin er gluten gratis uansett hva kilden siden det er svært bearbeidet og fjerner gluten.

Bruker

Du vil finne maltodextrin i en rekke av bearbeidede matvarer som sukker additiv. Hermetikk, krydder og matvarer med tilsatt sukker kan alle inneholde maltodextrin. Begrepet er faktisk innsjekkings tatt for noen stivelse-avledet produkt som inneholder mindre enn 20 glukose enheter knyttet kjemisk, forklarer Sugar Association. Prefikset "malt" betyr derfor ikke nødvendigvis at den inneholder eller er avledet fra hvete.

Retningslinjer

Nåværende amerikanske Food and Drug Administration retningslinjer for glutenfri mat åpner for merking av matvarer som «glutenfri» hvis de inneholder mindre enn 20 deler per million, eller ppm. Men hvis maltodekstrin ble bearbeidet fra en kilde hvete, kan det ikke merkes glutenfri selv om matvareindustrien fjerner gluten; terskelen på 20 ppm per million gjelder. Hvis du er gluten sensitiv, kan du bruke denne informasjonen til å gjøre gode valg når det gjelder maltodekstrin inneholder matvarer. Hvis du ser det på listen over ingredienser, og maten er ikke merket glutenfri, vurdere et annet valg for å unngå mulige negative helsemessige reaksjoner.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com