En sunn lunsj med Split Pea Soup

July 14
En sunn lunsj med Split Pea Soup

Erter er tørket og delt frø av standard ert. Ofte brukes i supper og karriretter, kan de komme i enten en grønn eller gul variasjon. Disse frøene er spesielt høy i protein, fiber og komplekse karbohydrater, og de har et svært lite fett og kaloriinnhold, slik at de er ideelle for sunne lunsjer.

makronæringsstoffer

Erter er en utmerket kilde til protein, komplekse karbohydrater og fiber --- tre viktige komponenter i et sunt kosthold --- og de er svært lav i fett. En kopp kokte, kokte gule erter inneholder bare 230 kalorier, men det gir 16 gram fiber. Fiber hjelper deg til å føle fyldigere raskere og lengre, så det er ideelt for å holde vekten under kontroll. Gule erter også pakke 16 gram protein per kopp. De fleste kvinner trenger ca 46 gram protein per dag, og de fleste menn trenger ca 56 gram per dag, ifølge Institute of Medicine.

mikronæringsstoffer

Erter er også rik på mineraler og vitaminer. En kopp kokte gule erter inneholder 27 milligram kalsium, 2,5 milligram jern, ca. 2 mg sink, 710 milligram kalium- eller vitamin K, 64 milligram kolin og lave nivåer av forskjellige B-vitaminer, i henhold til USDA beregninger. The Institute of Medicine anbefaler at den gjennomsnittlige person, avhengig av om du er en mann eller en kvinne, forbruker ca 1000 milligram kalsium per dag, 8 til 18 milligram jern, 8 til 11 milligram sink, ca 4,7 gram kalium og 425 til 550 milligram kolin.

oppskrifter

Mange split ert suppe oppskrifter ringe for skinke hasene, som kan legge unødvendig fett. I stedet bruker lav-natrium kylling, biff eller grønnsaksbuljong. I motsetning til andre belgfrukter, trenger gule erter ikke trenger å være gjennomvåt før tilberedning. For å lage en sunn split ert suppe, stek en hakket løk i en spiseskje olivenolje til de er møre, ca 10 minutter. Tilsett 2 kopper gule erter og 5 kopper kjøttkraft, samt ønskede urter eller krydder. La blandingen småkoke i ca en time, eller til ertene bryte ned og bli myk. Mos suppen for en glattere tekstur, om ønskelig.

akkompagnement

Hvis du ikke tror en bolle med delt ertesuppe vil være nok til å fylle deg opp, vurdere å legge en hel-korn roll eller en skive grovt brød. Hele korn vil gi deg enda mer fiber, og de komplekse karbohydrater vil holde deg full hele ettermiddagen. Hvis du er ute etter noen dessert, velge et stykke frukt i stedet for sukkerholdig, fett-laden søt, eller splurge på et lite stykke mørk sjokolade. Drikk et glass vann, skummet melk eller sukker-fri te; unngå sukkerholdig brus og juice.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com