Forskjellen mellom indre motivasjon & amp; Ytre motivasjon

July 5
Forskjellen mellom indre motivasjon & amp; Ytre motivasjon

Det er mange teorier om hva som motiverer folk. I virkeligheten er du motivert av både interne og eksterne faktorer, så er det alltid en blanding av grunnene til at du gjør, oppnå, oppfører seg, lære og reagere. Personlighet og selvbilde ofte avgjøre hvorvidt du skal egentlig eller extrinsically motivert. Hvis du forstår forskjellen mellom indre og ytre motivasjonsfaktorer, har du en større sannsynlighet for å motivere deg selv eller andre. Hver oppførsel har en underliggende årsak, og forstå årsaken til atferd og motivasjonsfaktorer er nøkkelen til å endre eller forbedre utfall.

Indre motivasjon

Intrinsic betyr intern eller innsiden av deg selv. Når du er egentlig motivert, kan du nyte en aktivitet, kurs eller kompetanseutvikling utelukkende for tilfredsstillelse av å lære og ha det gøy, og du er fast bestemt på å streve innvendig for å være kompetent. Det er ikke ekstern tilskyndelse når indre motivasjon er nøkkelen til atferd eller utfall.

Eksempler på indre motivasjon

Når du er motivert egentlig, du har det gøy og ser for kompetanseutvikling og kompetanse, personlig prestasjon og spenning. Hvis du skriver artikler for nysgjerrighet og moro av læring og deling av informasjon eller løp fordi det lindrer stress og gjør at du føler deg bedre eller interesserer deg for å forbedre din personlige tid, er du egentlig motivert. I tillegg, når du lærer et nytt spill og prøve å spille det ofte fordi det interesserer deg å tenke annerledes og jobbe internt for å utvikle dine ferdigheter, er du motivert av indre tiltak.

Ytre motivasjon

Ytre betyr ekstern eller utenfor deg selv. Denne typen motivasjon er overalt og hyppig brukt i samfunnet i hele din levetid. Når du er motivert til å oppføre seg, oppnå, lære eller ikke basert på en høyt ansett utfall, heller enn for moro, utvikling eller læring gis innenfor en opplevelse, du blir extrinsically motivert.

Eksempler på Ytre motivasjon

Trofeer, medaljer, penger, rabatter, karakterer, inngang til programmer eller skoler, høyere provisjon prosenter, nye klær og miste vekt er alle eksempler på ytre motivasjonsfaktorer. I barndommen, er bestikkelser brukes; skoler bruker karakterer, trofeer og faglig godkjenning basert på god oppførsel; kjøpmenn bruke rabattkort og kuponger for å spare penger mens du handler på butikken deres; selskaper bruker bonuser og provisjons skalaer for å stimulere vekst og salgstall.

betraktninger

Hovedargumentet og forskjellen mellom indre og ytre motivasjon hevder at indre motivasjon er utledet fra et selvbilde, kjerne tro, indre behov og utvikling i motsetning til ytre motivasjonsfaktorer som kan undergrave disse motivene. Ifølge Dr. James Gavin, professor ved Concordia University, motivene må være additiv i kraft, noe som betyr at jo flere grunner til at du finner å motivere deg selv til å engasjere seg i en atferd, jo mer sannsynlig at du vil fortsette med og vedvare i disse atferd. Eksterne motivasjonsfaktorer er vanligvis ikke additiv.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com