Naturlige kilder til vitamin A

November 2

Vitamin A er nødvendig for å opprettholde helse og kroppsfunksjoner. Det er flere naturlige matkilder tilgjengelige inneholder rike mengder vitamin A. Siden vitamin A er fettløselige, overskytende beløp er farlig for helsen.

Funksjon

Vitamin A bidrar til å opprettholde et sunt immunsystem, opprettholde godt syn og fremme bein og vev vekst og reparasjon. Vitamin A hjelper oss å se i mørket ved at netthinnen til å justere i forskjellige lys innstillinger. Vitamin A er også viktig for klar hud, og for sunne tenner og tannkjøtt. Akne lider ofte øke vitamin A inntak til å kontrollere kviser. Vitamin A er også en antioksidant nyttig for å bekjempe frie radikaler i legemet.

mat Kilder

Det finnes en rekke naturlige mat kilder som gir vitamin A. Generelt er vitamin A finnes i grønne bladgrønnsaker og gul-oransje frukter og grønnsaker. Spesielle matvarer rike på vitamin A er: spinat, grønnkål, gulrøtter, søtpoteter, mango, honningmelon, gresskar, aprikos, papaya, eggeplommer og lever.

Mangel

En mangel på vitamin A kan føre til ikke bare dårlig syn, men også natt blindhet, tørr hud og øyne, sprø negler, forkrøplet vekst og reproduktive problemer, for eksempel mødredødelighet og problemer ammende.

overflødig

Som vitamin A er et fett løselig vitamin den holder seg i kroppen hvor det er farlig i overskytende beløp. Overflødig vitamin A kan føre til skader på skjelettet, håravfall, uskarpt syn og fødselsskader.

betraktninger

Alkohol, kaffe og overdreven jern forbruk kan utarme vitamin A mengder i kroppen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com