Taping & amp; Øvelser for Plantar fasciitis

June 28
Taping & amp; Øvelser for Plantar fasciitis

Foten inneholder mange små bein, sener og muskler. Plantarfascien er et tykt bånd av vev som går langs bunnen av foten, som forbinder hælen bein til tærne, sier MedlinePlus. Når dette vevet er overarbeidet eller anstrengt, kan det bli betent, forårsaker plantar fasciitis. Behandling for denne tilstanden omfatter typisk anti-inflammatorisk medisiner, øvelser, hvile og splinter. Hvis du har plantar fasciitis, spør legen din hvordan taping og trening kan bidra til symptomene dine.

Plantar fasciitis Taping

Taping & amp; Øvelser for Plantar fasciitis

Snakk med ortopedisk lege eller fysioterapeut om plantar fasciitis og om taping det er et levedyktig alternativ for deg. Taping foten bidrar til å gi støtte til plantarfascien og muliggjør en støttende bue.

Å tape foten for denne tilstanden, få 1-tommers atletisk tape, vikle en stripe rundt foten, som starter på femte tå felles og rundt hælen til første tå felles, anbefaler Northcoast Foot Care. Deretter kan du bruke to-tommers atletisk tape, og starter på utsiden av foten, pakk strimler langs buen mens du holder nede stortåen felles, sier Northcoast. Minst tre strimler av tape skal brukes på buen på foten, med en annen stripe av 1-tommers tape rundt foten for å holde strimler på plass. Sjekk med legen din for å sikre at du gjør det riktig; det er mange måter du kan tape foten, og hun kan ha andre forslag.

Calf Strekker

Taping & amp; Øvelser for Plantar fasciitis

Plantar fasciitis smerter kan bli forverret av stramme kalv muskler, sier American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS). Ved å strekke kalver, kan du være i stand til å avlaste noen smerter forbundet med denne tilstanden. Lene seg fremover mot en vegg, holde det ene kneet rett med hælen på bakken, og den andre foten foran, med kneet bøyd, anbefaler AAOS. Skyv hoftene frem til å strekke kalv og hæl musklene, hold i 10 sekunder og slappe av. Gjør dette 20 ganger for hver fot. Du bør være i stand til å føle en liten belastning og dra i leggmuskelen når du strekker.

Plantarfascien Stretch

Taping & amp; Øvelser for Plantar fasciitis

For å strekke plantarfascien, anbefaler AAOS sitte ned og krysset den berørte foten over kneet på andre beinet. Hold tærne på den berørte foten og trekk tærne mot deg. Hvis du ikke får tak i foten eller det er vanskelig å gjøre det, får et håndkle og vikle den rundt stortåen å trekke tærne mot deg. Sett den andre hånden på plantarfascien og hold denne i 10 sekunder ,. Gjør dette 20 ganger for hver fot. Den beste tiden å gjøre denne øvelsen er om morgenen, før du har gjort noe å gå eller bevegelse.

betraktninger

Plantar fasciitis er en alvorlig ortopedisk tilstand. Hvis du tror du har plantar fasciitis eller har blitt fortalt at du har tilstanden, ikke prøv noen øvelser eller taping før du har snakket med behandlingsteamet om det. De kan ha spesielle forholdsregler eller forslag til deg, basert på din situasjon. Stretching feil kan føre til mer skade, så det er viktig å lære hvordan du gjør øvelsene riktig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com