Slik Spot akutt stress lidelse symptomer

November 7

Slik Spot akutt stress lidelse symptomer


Du kan lide av akutt stresslidelse 1 til 3 måneder etter at du opplever en traumatisk hendelse eller ulykke. Denne hendelsen kan være relatert til arbeid, misbruk, vold, sykdom eller død. Behandlet som en del av den totale posttraumatisk stresslidelse, er akutt stresslidelse tenkt som midlertidige, men symptomene er fortsatt svært reell.

Bruksanvisning

Spot Symptomer på akutt stresslidelse

1 Merk eventuelle viderenatteskrekk eller dagtid flashbacks du har etter en traumatisk hendelse. Flashbacks og mareritt anses viktige symptomer på akutt stresslidelse og kan behandles med terapi og reseptbelagte medisiner.

2 Ta emosjonelle triggere på alvor. Hvis du ble traumatisert av en bilulykke, for eksempel, og nå opplever moderat til alvorlig angst om å få i en bil, kan du ha akutt stresslidelse. Det er best å unngå disse triggere mens du søker terapeutisk hjelp.

3 gjennom din fysiske tilstand etter tegn på kronisk årvåkenhet i det autonome nervesystemet (ANS). Denne delen av hjernen, som ligger i det limbiske sentrum, kontrollerer blodstrømmen, muskelbevegelser og "flight" reaksjon. Når du opplever symptomer på akutt stresslidelse, kan din ANS få deg til å reagere fysisk og viser akselerert hjerterytme, vaktsomhet, kald svette, hjertebank, rask pust og hyper-skremmeeffekt (jumpiness).

4 Spot når symptomene er kombinert med et tap av sosial funksjon, tap av interesse i relasjoner eller en generalisert apati for aktiviteter som en gang førte deg glede. Dette er klassiske akutte stresslidelse symptomer.

5 Hold en journal av dine symptomer til å oppdage mønstre og merke lang levetid. Hvis du har hatt disse symptomene i mer enn en måned, er du sannsynligvis lider av akutt stresslidelse og bør søke legehjelp.

Hint

  • Symptomer på akutt stresslidelse er generelt de samme som de av PTSD. Men de vanligvis forekommer raskere og anses midlertidig.
  • Psykoterapi er en anerkjent og effektiv behandling for menn og kvinner i alle aldre, uavhengig av stereotypier og arr rundt denne medisinske feltet.
  • Hvis venstre ubehandlet, kan akutt stresslidelse strekke seg til kronisk stress lidelse, som varer opp til 40 år eller mer etter en voldelig eller katastrofal hendelse.
  • Soldater og krigsfanger som er mest sterkt påvirket gruppe lider av post-traumatisk og akutte stresslidelser. Som et spørsmål om faktum, denne tilstanden pleide å være kjent som "kamp fatigue" eller "granatsjokk", som stammer fra symptomene av soldater etter andre verdenskrig.

© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com