Hvordan å opprettholde Behavior Modification

January 31

Atferd modifikasjon er basert på ideen om at atferd vil fortsette det der er riktig belønning til stede og vil ikke fortsette hvis belønningen er tilbakeholdt eller straff er gitt for uønsket atferd. Denne teorien ble presentert av BF Skinner og har påvirket mange skoler og psykologer i mange år. Alle som prøver å slutte å røyke, kan du fortsette en øvelse diett, holde en diett, eller til og med foreldre oppdra barn kan enkelt implementere en atferd modifikasjon plan for å finne suksess i sine bestrebelser.

Bruksanvisning

1 Velg og tydelig definere ønsket atferd du ønsker å jobbe mot. Dette kan enten være en atferd som du ønsker å slutte, slik som røyking, eller det kan være en ønskelig atferd du ønsker å fortsette, som en øvelse diett

2 Gjør en grunnlinje analyse av antall forekomster av den som er definert virkemåte for en uke. På dette stadiet, ikke endre noe om at atferd. Bare observere antall forekomster og kartlegge det eller skrive det ned.

3 Ta grunnlagsinformasjon og se på hendelser som skjer rett før å fremkalle dine mål oppførsel. Det er noe utløsende at atferd i miljøet, vanligvis en fysisk eller sosial forsterker er til stede for å fortsette denne atferden. Ved å forstå dagens forsterkere, kan du erstatte disse nåværende forsterkere med dine nye belønninger for å endre atferd. Dette kan innebære å endre miljøet rett før atferden normalt ville oppstå.

4 Se på konsekvensene av denne atferden. Definer hva belønningen er som følger at atferd. Disse pleier å gjøre målet adferd mer sannsynlig å skje. Spør deg selv om at belønningen er sterk nok til å opprettholde den slags oppførsel, eller kan du redusere sin styrke. Hvis du ønsker å endre en uønsket atferd, ta bort givende konsekvens så det er ingen grunn for oppførselen til å skje.

5 Gjør en avtale med deg selv. Angi hva ønsket atferd er, hvilke skritt du skal ta for å komme dit, definere tidsrammen for å oppnå målet, og gi deg selv et relevant belønning for oppførselen. Små belønninger bør gis, før eller etter oppførsel, så vel som en større belønning hvis fulgt for å fullføringen av den samlede mål. Forventer et positivt utfall for å oppnå målet ditt.

6 Definer din nye forsterkning for målet oppførsel. Dette vil være en belønning for forekomsten av den ønskede oppførsel eller det vil være fjerning av belønning hvis problemet ikke skjer. Dette bør være noe som er sterk nok og verdt å endre atferd for. Antallet belønning eller konsekvensene vil gradvis øke. Dette vil bidra til å gjøre det mer realistisk og overkommelig å jobbe med. Prøver å sette bar for høyt i begynnelsen vil sette deg opp for svikt og regresjon.

7 Implementere din atferd modifikasjon plan og begynne å jobbe mot målet ditt oppførsel. Belønningen bør gis umiddelbart før eller etter ønsket atferd, og det må være konsekvent. For uønsket atferd, det forsterke må ikke være til stede eller eksponering bør minimaliseres.

8 Hold en fungerende oversikt over fremgangen din, overvåke forekomsten av atferden. Dette vil bidra til å holde styr hvis forsterkere fungerer. Hvis endringen ikke skjer, må du kanskje revurdere forsterkere for noe som vil være mer effektive.

9 Opprettholde belønninger, eller fjerning av forsterkere, kontinuerlig til utryddelse skjer når du ikke lenger føler ønsket om å opprettholde den gamle atferden og det er generalisert til normal, daglig atferd. Generalisering oppstår når en atferd begynner å skje naturlig og blir en vane i ulike situasjoner og miljøer uten visse forsterkere er til stede. Dette vil sikre at atferden vil vare. Extinction skjer når de forsterkende atferd ikke lenger er til stede, derfor ikke gi noen grunn til å fortsette denne atferden.

Hint

  • Husk å gi deg selv ros for det harde arbeidet og holde tritt med belønninger. Positivt evaluere fremgangen din. Vær tålmodig og ikke vær hard mot deg selv. Alle er i stand til å gjøre feil, så tilgi deg selv og holde det gående. Definer hva du skal gjøre hvis du slip på din fremgang. Lage en handlingsplan vil hjelpe deg å komme tilbake på sporet og vil holde deg motivert til å holde det gående selv gjennom feil.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com