Perifer karsykdom Behandlinger

April 19

Perifer karsykdom, eller PAD, er en kardiovaskulær tilstand som påvirker så mange som 8 millioner mennesker som bor i USA, ifølge American Heart Association. PAD er en nedgang i mengden av blod som strømmer til armer og ben på grunn av en innsnevring av arteriene. Årsakene til PAD inkluderer blodpropp og åreforkalkning, som oppstår når plakk og andre avleiringer bygge opp i arteriene. PAD symptomer inkluderer kramper og smerter og en bremset helbredelse av kutt eller sår på foten. Hvis du har perifer karsykdom, kan bena også føles kaldere enn resten av kroppen din som et resultat av nedsatt sirkulasjon. PAD kan være en alvorlig helsetilstand, men det er mulig å behandle gjennom bruk av medisiner og livsstil justeringer.

behandlingsmål

De behandlingsmålene for en person påvirket av PAD er todelt: å lindre smerter at han føler seg som et resultat av hans sirkulasjonsproblemer, og bremse sykdommen. Personer som har perifer karsykdom har en større risiko for å utvikle hjertesykdom og slag enn de som ikke har PAD. Avhengig av utviklingen av sykdommen, kan du være i stand til å behandle PAD "naturlig", uten medisiner. De med mer avanserte blokkeringer i blodårene vil mest sannsynlig trenger tiltak som for eksempel medisiner og kirurgiske prosedyrer.

Diet Modification

Høyt kolesterol og PAD har en tendens til å gå hånd i hånd, ifølge Mayo Clinic. Av denne grunn er en av behandlingene for perifer karsykdom å følge en diett som er lav i mettet fett. Diett planer av denne typen er ofte referert til som "hjertet sunt", og de har lite fett eller del-skummet meieriprodukter, magert kjøtt som svin og fisk og matvarer rike på fiber. Utveksle hvitt brød og risretter for hele korn versjoner kan senke kolesterolet og sette deg på veien til bedre kardiovaskulær helse. Hvis du er usikker på hva slags mat du kan trygt spise når du har PAD, spør legen din til å henvise deg til en ernæringsfysiolog.

Trening

Regelmessig trening kan forbedre sirkulasjonen av PAD pasienter og kan være i stand til å lindre pasientens smerter. The American Heart Association rapporterer at folk som har perifer karsykdom kan oppleve færre og mindre intense symptomer i så lite som 1-2 måneder etter begynner en øvelse programmet. Det er viktig å få i bevegelse flere ganger i uken for å se resultater. Pasienter som opplever høye nivåer av smerter (kalt claudicatio) kan føle seg som om noen gangavstand er umulig, men de kan sakte jobbe opp til et mål som de satt sammen med en lege.

Medikamentell behandling

En rekke stoffer er brukt som en behandling for perifer karsykdom. Statin narkotika som lavere kolesterol er blant de hyppigst forskrevne. Andre medikamenter kan brukes etter behov for å kontrollere underliggende tilstander som kan påvirke PAD, slik som høyt blodtrykk og diabetes. Legen kan også foreskrive aspirin eller blodfortynnende for å sikre at du ikke utvikler blodpropper i allerede kompromittert arterier. Leg smerte forårsaket av PAD kan lindres ved å ta et medikament som heter cilostazol, et stoff som utvider blodårene til å la mer blod gjennom.

kirurgiske prosedyrer

Alvorlige tilfeller av perifer karsykdom som ikke reagerer på medisiner kan kreve kirurgi. Prosedyrer som brukes til riktig PAD omfatte angioplastikk, bypasskirurgi og oppløsningen av blodpropper. Angioplastikk og bypass operasjon manuelt åpne opp blokkeringer for å bøte på nedsatt blodstrøm. Trombolytisk behandling er betegnelsen som brukes for å beskrive fjerning av blodpropper som ikke kan oppløses gjennom medisiner. Smerten benet forårsaket av perifer karsykdom er normalt lettet umiddelbart etter operasjonen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com