Akustikusnevrinom Stråling bivirkninger

May 25

En akustisk neuroma er en godartet svulst som vokser på nerven som forbinder det indre øret til hjernen. Det kan føre til hørselstap, balanseproblemer og øresus. Strålebehandling, også kjent som radiokirurgi eller gamma-kniv radiosurgery, er en vanlig behandling for de med små svulster eller som ikke er opp til kirurgi. Radiosurgery fungerer ved nøyaktig målretting stråling bjelker på svulsten å unngå friskt vev og stoppe svulsten vokser. Prosedyren ikke helt fjerne svulsten og det bærer noen risiko.

økende Symptomer

Radiosurgery virker ved å ødelegge cellene i svulsten, slik at de til slutt dør eller stoppe å multiplisere og svulsten slutter å vokse, i henhold til den internasjonale Radiosurgery støtte Association. Men dette skjer gradvis over tid, og så den fulle effekten av radiosurgery, både gode og dårlige, kan ta måneder eller år for å vise seg. Faktisk kan svulsten faktisk sveller litt i de to første år etter behandling og faktisk øke symptomer, i henhold til akustikusnevrinom Association. Pasienter kan oppleve ansikts nummenhet eller svakhet eller døvhet i det behandlede øret. Med unntak av hørselstap, disse effektene er vanligvis forbigående. Men mesteparten av tiden svulsten vil sakte krympe over tid. Omtrent en tredjedel av svulstene vil krympe et år etter behandling og etter ti år, vil 90 prosent har gått ned i størrelse, ifølge IRSA.

hørselsproblemer

Hørselstap er en mulig komplikasjon til behandling. Det kan etter hvert utvikle seg til to år etter behandling, men hvis hørselstap ikke har skjedd på det tidspunktet, er det lite sannsynlig å utvikle, i henhold til IRSA. Personer med mindre svulster er mer sannsynlig å bevare hørselen. Opptil 45 prosent av Radiosurgery pasienter opplever nedsatt hørsel, ifølge IRSA. Behandlingen gjenoppretter ikke høre når den er tapt til svulsten. Hørselstap kan også være ledsaget av øresus.

Facial Svakhet

En annen mulig komplikasjon av radiosurgery er skade på nervene som kontrollerer noen av musklene i ansiktet, noe som kan føre til midlertidig eller permanent lammelse av en del av ansiktet. Dette skjer i mindre enn 3 prosent av pasientene som har sin radiosurgery behandling gjøres på en erfaren senter, ifølge IRSA. Pasientene kan også oppleve tørrhet i øyne og hodepine, i henhold til akustikusnevrinom Association.

balanse Problemer

Mange pasienter føler seg ustø på beina eller har episoder av svimmelhet på grunn av en akustisk neuroma. Disse symptomene kan øke etter radiosurgery, ifølge IRSA, men de er vanligvis forbigående og forsvinner etter gang. Bor aktiv etter behandling kan bidra til å redusere balanse problemer og i noen tilfeller terapi for å hjelpe pasienter takle, bemerker Acoustic Neuroma Association.

andre risikoer

Det er en liten risiko for at den stråling som brukes under behandlingen vil føre til at flere tumorer til å vokse eller foreta en langsomt voksende tumor mer aggressiv. Ifølge IRSA, er denne risiko anslått til å være en 1000 pasienter eller mindre. Det er også en risiko for at den vil skape radiosurgery arrvev som fører til at svulsten å holde seg til nærliggende nerver eller andre konstruksjoner. Dette kan være et problem hvis svulsten vokser eller gjentar seg og kirurgi er nødvendig for å fjerne den, fordi det kan gjøre det vanskeligere for kirurgen å trygt kutte ut svulsten. Siden radiosurgery ikke helt fjerne svulsten, vil pasienten trengte å få gjentatt MRI for å sørge for at svulsten ikke vokser eller blir farlig, ifølge Acoustic Neuroma Association.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com