Honeydew og Fordøyelse

August 1
Honeydew og Fordøyelse

Honeydew er en type melon knyttet til honningmelon, vannmelon, agurk og squash. Native til Midtøsten, honeydews er den søteste av alle melon varianter, med lys grønt kjøtt omgitt av en kremet gul skorpe. Honeydews er rike på energitette sukkere, med en meget lav mengde protein og nesten ikke noe fett. Men selv den minste mengden av makronæringsstoff i maten du spiser gjennomgår fordøyelsen.

karbohydrater

Karbohydratene i honning er sukker og fiber, uten stivelse. Om lag to tredjedeler av sukker i Honeydew er glukose og fruktose, monosakkarider allerede små nok for absorpsjon og derfor krever ingen fordøyelse. De resterende sukker i Honeydew er sukrose, som ikke trenger fordøyelse før kroppen kan absorbere det. Fordøyelse av sukrose skjer i tynntarmen, hvor spesielle celler, kalt børstegrense celler, utskiller fordøyelses enzymet sukrase. Sukrase klipp hver disakkarid inn en glukose og en fruktosemolekyl, som tarmcellene deretter absorbere. Om lag 10 prosent av den totale karbohydrater i Honeydew er kostfiber. Denne komponenten er ufordøyelig av tarmen, men det forbedrer gastrointestinal helse ved å gi bulk til avfall for å unngå forstoppelse.

Protein

Bare om lag 5 prosent av kaloriene i Honeydew er fra protein; Men fordøyer kroppen din denne makronæringsstoff slik at den kan absorbere aminosyrer den inneholder. Fordøyelsen av Honeydew protein begynner som magesyren i magen utfolder seg, eller denatures, protein strand, slik at fordøyelses enzymet pepsin til avklipt proteinet i mindre peptider. Som peptider reise til tynntarmen, bukspyttkjertelen utgivelser mer proteolytiske enzymer for å fullføre fordøyelsen av protein brikker i enkelte aminosyrer. Cellene lining tynntarmen så absorberer de enkelte aminosyrer.

Fett

Honeydews inneholde bare en ubetydelig mengde fett, men fordøyelsessystemet avtaler med det når du spiser den. Det meste av fettet i honning eksisterer som triglyserider med umettede fettsyrer, og fordøyelse bryter disse molekylene ned til glyserol og frie fettsyrer. Denne prosessen skjer i tynntarmen, hvor galle fra galleblæren blander seg med fordøyelses lipase fra bukspyttkjertelen til å handle på fett molekyler fra melon. Når disse faktorene nedbrytes triglyseridene i sine komponent glyserol og fettsyrer, absorberer tynntarmen dem.

andre næringsstoffer

Nesten all vekten av en honning stammer fra det vann den inneholder. Vannet i Honeydew gjennomgår fordøyelsen, men det reiser gjennom fordøyelseskanalen til den når tykktarmen. Her blir det meste av Honeydew vann absorbert. Tilsvarende vitamin C og kalium rik på honningdugg er allerede liten nok for absorpsjon, slik at de ikke gjennomgår fordøyelsen, heller.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com