Natriumaskorbat & Oksidasjon

April 5Natriumaskorbat er et mineralsalt av askorbinsyre, en organisk forbindelse som er bedre kjent som vitamin C. Noen tilhengere hevder at det er en mer biotilgjengelig form, noe som betyr at mer av vitamin blir tilgjengelig i blodet. I likhet med andre former for vitamin C, er natriumaskorbat en antioksidant.

typer

Som andre mineralske askorbater, er natriumaskorbat noe mindre surt enn vanlig askorbinsyre. Det kan derfor være gunstig i mennesker som opplever gastrointestinale plager med vanlig form, selv om bevis for å støtte denne påstanden er begrenset.

Funksjon

Natriumaskorbat er en god kilde av askorbinsyre (vitamin C), noe som er viktig i kroppen for syntesen av kollagen (et viktig strukturelt protein) og noradrenalin, en nevrotransmitter kritisk for riktig hjernefunksjon. Alvorlig vitamin C-mangel kan føre til en sykdom som kalles skjørbuk.

fordeler

Vitamin C fungerer som en antioksidant; siden det er lett oksydert, kan det beskytte andre molekyler som DNA eller RNA fra oksydasjon av frie radikaler eller reaktive oksygenarter. Natriumaskorbat fordeler i denne forbindelse er de samme som de av en hvilken som helst annen form for vitamin C.

betraktninger

Selv om det er antatt at natrium askorbat kan være mer biotilgjengelig enn andre former, er det lite som tyder på dette punktet som tyder på at det gir noe mer nytte enn vanlig askorbinsyre. Det er i dag ingen grunn til å tro at noen form for vitamin C er bedre enn en annen.

Advarsel

1000 milligram natrium askorbat inneholder vanligvis 111 milligram natrium, så høye nivåer av natrium askorbat inntak kan øke mengden av natrium i kosten. Som alltid, hvis du er i tvil om hvorvidt dette tillegget er riktig for deg, er det best å ta kontakt med legen din.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com