Rettsmidler for Helvetesild

September 16

Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er forårsaket av varicella-zoster-virus som forårsaker vannkopper hos barn. Et utbrudd av helvetesild kan vare mellom tre og fem uker, og det kan være svært smertefullt. Det er imidlertid mange medisinske midler for å behandle og forebygge helvetesild.

om Helvetesild

Helvetesild presentere seg selv som klynger av vannaktig blemmer på en side av kroppen, vanligvis i området av midten av ryggen, innpakning rundt til brystet eller brystområdet. Imidlertid kan utbrudd oppstår på halsen, ansiktet og hodebunnen. Før et utbrudd av helvetesild, smerte eller prikk kan noteres i området. Noen pasienter opplever feber, frysninger, hodepine og magesmerter. Helvetesild lesjoner slutt skorpe over og helbrede i tide. Men noen ganger huden forblir ekstremt smertefull og følsom for måneder som et resultat av en tilstand som kalles postherpetisk nevralgi.

Helvetesild er ikke ansett som livstruende, og heller ikke kan en person gi en annen person helvetesild. Men hvis noen med helvetesild kommer i nær fysisk kontakt med noen som ikke har blitt vaksinert mot vannkopper eller ikke har hatt sykdommen, kan vedkommende få vannkopper.

medisinsk rettsmidler

Helvetesild ikke krever medisinsk behandling, som de løse på egen hånd. Imidlertid kan høye doser av antivirale medikamenter som cyclovir, valcyclovir og famcyclovir redusere varigheten av lesjoner og redusere symptomer. Oral anti-inflammatorisk narkotika, for eksempel prednison, kan redusere betennelse i området av lesjoner og redusere sjansene for at en pasient vil oppleve postherpetisk nevralgi.

Hvis helvetesild er spesielt smertefullt, kan en lege foreskrive et narkotisk stoff. Andre medisinske behandlinger for helvetesild inkluderer trisykliske antidepressiva for å løse gjenværende smerte. Aktuelt kremer som inneholder capsaicin og plaster som inneholder lidokain kan også redusere ubehag forårsaket av helvetesild.

Den Helvetesild vaksine

I 2006 ble en ny shingel vaksine kalt Zostavax godkjent av US Food & Drug Admnistration for bruk i mennesker 60 år eller eldre som hadde vannkopper. Forskning på vaksinen indikerer at det reduserer episoder av helvetesild med 50 prosent, og i de som fortsatt hadde helvetesild tross vaksineres, ble symptomene og varigheten av utbruddet redusert. Dessverre er Zostavax vaksine et forebyggende tiltak og er effektiv kun for de som aldri har hatt helvetesild før.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com