Hva er symptomene på en Staph infeksjon i nesen?

August 27
Hva er symptomene på en Staph infeksjon i nesen?

Staph i nesen er forårsaket av en bakterie som heter Staphylococcus aureus, ofte kalt Staph. Staph er ganske utbredt i normalt liv, og ifølge medisinske lærebøker, "de fleste nyfødte er kolonisert i løpet av den første uken av livet, 70 til 90 prosent av voksnes nasopharanyx er forbigående kolonisert, og 20 til 30 prosent av alle voksne bære Staph i nesen til alle tider, "i henhold til" Nelson Textbook of Pediatrics. " I de fleste individer, kolonisering vanligvis ikke fører til infeksjon; Men infeksjon og kolonisering er ofte forvirret. Mange symptomer forårsaket av Staph i nesen er på steder borte fra nesen. Infeksjoner som er forårsaket av Staph lokalisert i nesen kan være i kombinasjon med andre symptomer på fjerntliggende steder.

lokale Symptomer

Kolonisering av nesen med S. aureus ikke forårsaker en aktiv infeksjon eller lokale symptomer. Sanne nasal infeksjoner som med S. aureus er vanligvis sekundære infeksjoner etter en forkjølelse, influensa, kirurgi, betennelse eller andre traumer til neseslimhinnen som endrer den normale første forsvarslinje filtrering levert av nesegangene. Bakterier, som S. aureus, som normalt bare kolonnesegangene er i stand til aktivt å invadere lokale vev og formere seg, noe som utløser en immunrespons.

Tilstedeværelsen av gult til grønt slim i rennende og strupe er en indikasjon på en aktiv immunrespons. Andre symptomer er tett nese eller tett nese, sår hals, hoste, feber og smerter i neseslimhinnen. Med ytterligere invasjon og betennelse, bihulene blir involvert som resulterer i hodepine, feber, frysninger, trykk langs sinus hulrom (pannen, under øynene). Den hodepinen typisk endre intensitet med posisjon og forsvinner kort tid etter å komme ut av sengen.

Distant hudsymptomer

Hvorvidt nesen er infisert eller kolonisert med S. aureus, tilstedeværelse av S. aureus i nesen setter opp for auto-poding av fjerntliggende hudområder. Disse symptomene er kviser, furuncles eller koker, carbuncles, impetigo, cellulitt og abscess. Kviser er rett og slett pustler fylt med pus som er plassert på ansikt, nakke, øvre del av ryggen eller brystet. Furuncles, eller vanlig koker, er pustler eller knuter som, i motsetning til kviser, er smertefulle. De er funnet noe sted på huden, inkludert inne i nesen, og er merket med en omskrevet område av rødhet rundt en sentral kjerne. En carbuncle er en klynge av furuncles som danner hvor som helst på huden og forårsake "nekrose" eller død over de omkringliggende cellene med dannelsen av drenering traktater eller bihulene. Appelsinhud er betennelse av myk eller bindevev forårsaket av S. aureus og innebærer en vassen materiale "sårvæske" for å spre seg gjennom vevet. Cellulitt kan føre til sår eller abscess. En abscess er en pus fylt hulrom som dannes ved oppløsningen av den lokale vev. Disse er ganske smertefullt og generelt krever drenering. Perianal abscess i en bestemt type som er funnet rundt analområdet. Brennkopper er en hudinfeksjon som krever vanligvis to triggere. Den første er en pause i huden forårsaket av en feil eller chigger bite, ripe eller kutt. Den andre er den selv-inokulering av S. aureus fra koloniseringen i nesen. Infeksjonen forårsaker små pustler eller blemmer som bryter tidlig og la en klassisk gul kjeks eller sårvæske. Forandringene generelt klø og skrape fortsetter å vaksinere andre områder.

Invasiv sykdom Symptomer

De invasive sykdommer forårsaket av S. aureus fra enten kolonisering eller infeksjon i neseslimhinnen er livstruende og krever øyeblikkelig medisinsk intervensjon. Skåldet hud syndrom, lungebetennelse, mellomørebetennelse, endokarditt, oesteomylitis, hjernehinnebetennelse, toksisk sjokksyndrom, bakteriemi og sepsis er eksempler. Mange av disse sykdommene er sett rutinemessig i den pediatriske populasjonen. Skåldet hud syndrom er et rødt utslett som ser huden ble skåldet med varmt vann. Lungebetennelse er en infeksjon i lungene med hoste og feber. Mellomørebetennelse i en infeksjon i det indre øret bak trommehinnen. Endokarditt er en infeksjon i hjertet indre fôr. Osteomylitis er en infeksjon i beinet. Meningitt er en infeksjon av slimhinnen som dekker hjernen. Toksisk sjokksyndrom er en systemisk infeksjon utløst hos kvinner som bruker hyperabsorbent tamponger. Bacteremia er bakterier i blodet som kan forårsake alt fra de foregående symptomer, og sepsis er bakterier i blodet og andre organer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com