Mat som er høy i Energi

November 7

Mat som er høy i Energi


kroppen omdanner mat du spiser til energi ved å konvertere mat til glukose eller blodsukker. Sukkerholdige matvarer gir kortsiktig energi, men vil resultere i en krasj som blodsukkeret synker. For energi utover dagen, velger matvarer som stabiliserer blodsukkeret og gi essensielle næringsstoffer.

Helkorn

Enkle karbohydrater som cookies, hvitt brød, hvit pasta og godteri kan gi kroppen din en rask serie av energi som sukker omdannes til glukose, men vil gi deg følelsen mindre energi enn før som blodsukkeret synker. Komplekse karbohydrater som helkornbrød, fullkornspasta og brun ris gi kroppen din langsiktig energi fordi det tar lengre tid å konvertere til glukose. Nyt havregryn til frokost, til en sandwich på hele korn brød til lunsj og brun ris til middag føle deg energi hele dagen.

Frukt og grønnsaker

The fiber i hele korn som gir langvarig energi er også til stede i frukt og grønnsaker. Frukt som epler gir en rask serie av energi, men også inneholder nok fiber til å holde blodsukkeret stabilt, notater WebMD. Som en ekstra bonus, mange frukter og grønnsaker gir vitamin C og jern, som også øke energi. Nyt fruktjuicer, kiwi, honningmelon og jordbær. Lag en stek med grønne og rød paprika og brokkoli til middag, og legge til ekstra jern med baby spinat i sandwich til lunsj.

Proteiner og fett

Protein gir langvarig, stabil energi. Nyt magert kjøtt og protein, bønner og tofu. Fisk som laks vil også gi en god kilde til protein som vilje ost eller yoghurt. En liten mengde av fett er også nødvendig for energi. Mange proteinkilder inneholder også fett, som peanøttsmør, mandler, cashewnøtter og hasselnøtter. Legg sunt fett til magert kjøtt ved matlaging i olivenolje.

mat Kombinasjoner

For sunn, stabil energi, spise en kombinasjon av karbohydrater, protein og fett, anbefaler Prevention.com. For eksempel kan du nyte et eple med en liten mengde peanøttsmør: Apple vil gi karbohydrater, mens peanøttsmør gir kroppen protein og fett. Et fettfattig ost pinne med fullkorn kjeks er et annet godt valg. I tillegg spiser flere små måltider gjennom dagen i stedet for tre store måltider. For å opprettholde energinivået, ikke hoppe over måltider.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com