Ernæring tips for amenoré i normale kvinner

March 14
Ernæring tips for amenoré i normale kvinner

Amenorrhea, eller fravær av menstruasjon, oppstår det for en rekke årsaker. Tenåringsjenter kan oppleve primær amenoré hvis de ikke har startet mensen etter 16 år, ifølge Medline Plus. Men sekundær amenoré som oppstår hos kvinner i fertil alder som normalt har en månedlig periode kan være av interesse. Hvis du er en kvinne i fertil alder som ikke er gravid eller ammer, og du har sluttet mensen i mer enn tre sykluser eller seks måneder, snakk med din helse-omsorg leverandøren. Riktig ernæring kan bidra til å forhindre eller behandle noen årsaker til amenoré.

årsaker

Hvis du har stoppet mensen, er det nyttig å fastslå årsaken til amenoré. Hvis du er over 45 år, kan amenoré være relatert til overgangsalderen. Ta en graviditetstest for å hjelpe utelukke graviditet. Ernæring og livsstilsrelaterte årsaker til amenoré med for mye mosjon, å miste overdreven vekt, overdreven vektøkning eller fedme, spiseforstyrrelser, dårlig ernæring og for lite kroppsfett. Andre årsaker til amenoré hos kvinner inkluderer stress, angst, hormon ubalanse, bruk av visse former for prevensjon, endokrine lidelser eller andre former for kjønnssykdommer.

Tips 1: kaloriinntak

Hvis du er overvektig og prøver å gå ned i vekt, spiser nok kalorier til å hindre overdreven vekttap og amenoré. Hvis du er overvektig, anbefaler American Dietetic Association du gå ned i vekt på en sikker og effektiv rente på 1 til 2 pund. per uke. Dette bør hindre amenoré assosiert vekttap. Reduser ditt daglige kaloriinntaket med 500 til 1000 kalorier per dag, eller kombinere kalorireduksjon med økt fysisk aktivitet for å skape et underskudd på 500 til 1000 kalorier per dag.

Tips 2: Kosttilskudd behov

Konsumere tilstrekkelig næringsstoffer hver dag, inkludert vitaminer, mineraler og proteiner, for å unngå amenoré. The Institute of Medicine anbefaler kvinner spise minst 46 g protein per dag, og gravide og ammende kvinner spise minst 71 g protein per dag. Ta en multivitamintilskudd for å forhindre vitamin og mineral mangler. Konsumere din anbefalte kosten kvote, eller RDA, for jern, ettersom jern spiller en viktig rolle i røde blodceller dannes og er spesielt viktig for menstruerende kvinner. RDA for jern for kvinner i alderen 19 til 50 er 18 mg per dag.

Tips 3: Sunn Body Fat

Bruker nok kalorier og fett for å opprettholde en sunn fettprosent. Medline Plus rapporterer at kvinner med kroppsfett prosenter mindre enn 15 til 17 prosent er mer sannsynlig å oppleve amenoré. The Institute of Medicine Food and Nutrition Board oppfordrer alle voksne til å konsumere 20-35 prosent av sitt daglige kaloriinntak fra kosten fett. Dette betyr at hvis du spiser en 2000-kalori daglige kosthold, 400-700 av kaloriene, eller 44 g til 78 g, bør komme fra fett.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com