Sleep Apnea & Women

June 8

Sleep Apnea & Women


Selv om søvnapné forekommer hos kvinner sjeldnere enn det gjør hos menn (som opplever søvnapné dobbelt så mye som kvinner), er det fortsatt et problem at kvinner håndtere på en jevnlig basis. I tillegg til å oppleve søvnapné sjeldnere enn menn, kvinner også har en tendens til å oppleve en mildere versjon av den sovende uorden. Kvinner som er mest utsatt er over 40 år, overvektig og har genetiske predisposisjoner.

Definisjon

Søvnapné er en relativt vanlig sovende uorden. De som lider av sykdommen erfaring pustestopp mens de sover som vare alt fra 10 sekunder til ett minutt. Oftere enn ikke, kvinner med søvnapné ikke innser at de har den sovende uorden før de begynner å vise symptomer på dårlig søvn, symptomer som ofte går ignorert i mange år og enda flere tiår. Søvnapné er diagnostisert når personen som lider av sykdommen gjennomgår en overnatting søvn test referert til som en polysomnogram (dvale studien).

symptomer

Symptomene på søvnapné er ofte forskjellig for kvinner sammenlignet med søvnapné symptomer som menn opplever. Kvinner har ofte mer problemer når du sovner og ofte viser flere tegn på narkolepsi enn menn gjøre. I tillegg kvinner rapporterer mer forstyrret søvn enn sine mannlige kolleger. Alle som lider søvnapné, generelt, erfaring overdreven søvnighet på dagtid, depresjon / irritabilitet, seksuell dysfunksjon (manglende seksuell lyst hos kvinner), gisping eller kvelning mens du sover (ofte oppdaget av noen andre enn den lidende), hodepine om morgenen og apati. De fleste av disse symptomene er et direkte resultat av dårlig kvalitet av søvn.

årsaker

Årsakene til søvnapné hos kvinner ofte innebære fysiske egenskaper som den lidende ikke har kontroll over. De fysiske egenskapene omfatter store mandlene, altfor avslappet svelg og tunge muskler, avveket septum, formen på hodet og / eller halsen og en tilbakegang haken. I tillegg til disse fysiske årsaker til søvnapné, kvinner som er overvektig, røyker og konsumerer store kvaliteter alkohol eller beroligende midler er også høy risiko.

Behandling

Når diagnosen er søvnapné hos kvinner lett å behandle. Ofte inneholder en endring i kosthold, vekttap, endre sovestilling, slutte å røyke, en nedgang i alkoholforbruk og noen ganger foreskrevet medisiner. For mer alvorlige tilfeller kan legen din også forskrive en nasal dilator eller ventilasjonssystem som hjelper minsker blundere i pusting som oppstår med søvnapné.

farer

Fordi det er nesten umulig for en person å innse at hun har søvnapné, uorden ofte går ubehandlet. Hvis du mistenker søvnapné fordi du er sliten eller opplever noen av disse symptomene, må du kontakte lege umiddelbart. Søvnapné som går ubehandlet kan sette den lidende under en betydelig mengde risiko som påvirker hennes generelle velvære og lykke. Disse farene er ofte et direkte resultat lav søvnkvalitet og inkluderer: depresjon, crankiness, apati og et dårlig fungerende kropp og sinn. Den oksygenmangel forårsaket av søvnapné øker også en persons risiko for hjertesykdom og høyt blodtrykk.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com