AB vaksine bivirkninger

July 7

Hepatitt er et virus som infiserer leveren som kan forebygges med en vaksine. Kombinasjonen Hepatitt AB vaksine reduserer antallet av vaksiner ved å kombinere to av de mest vanlige stammer av hepatitt-virus. Som enhver vaksine, har imidlertid den AB vaksine bivirkninger.

Hva er Hepatitt AB vaksine?

Den AB vaksine kombinerer hepatitt A og B-vaksiner og hindrer begge stammer av viruset. Denne vaksinen er i dag produsert av GlaxoSmithKline og er tilgjengelig i to forskjellige former for voksne og barn så unge som ett år gammel.

Hva er bivirkningene?

Selv om hepatitt AB vaksinen inneholder deaktivert (drept av stråling) hepatitt A og B virus, kan du fortsatt oppleve noen bivirkninger fra vaksinen, fordi alle vaksiner bære den potensielle risikoen for bivirkninger. GlaxoSmithKline hjemmeside viser milde og alvorlige bivirkninger av hepatitt AB vaksine inkludert sårhet, rødhet, hevelse, blåmerker, harde klumper eller kløe rundt injeksjonsstedet. Du kan også oppleve hodepine, tretthet, feber, svimmelhet, forstyrret søvn, besvimelse, kvalme eller oppkast, magesmerter, diaré og tap av matlyst.

Mens det første settet med bivirkninger er milde, er det også mer alvorlige bivirkninger som kan skje blant annet hoste, sår hals, luftveisinfeksjoner, ringing i ørene, nakkestivhet, svetting, frysninger, rødme eller generelt ubehag, smerter, smertefull ledd og muskelsmerter.

vaksinasjon Schedule

Hepatitt AB vaksinen kommer i tre doser. Centers for Disease Control and Prevention anbefaler å få kombinasjonen vaksinen på et 0-, 1- og 6-måneders skjema. Så hvis du fikk din første dose 1. januar, vil du få din andre dose på 1 februar og tredje dose på 1 august

Hvem bør og ikke bør ta vaksinen?

Hepatitt AB vaksinen er godkjent for barn så unge som 1. Det er anbefalt for barn og voksne som er i faresonen for hepatitt, enten ved å leve i et område der viruset er vanlig, eller ved å reise utenfor landet. Utsatte voksne er de som jobber i helsevesenet feltet, bruker injeksjon narkotika, har mer enn en sex partner i en periode på seks måneder eller menn som har sex med andre menn.

Folk som ikke bør få vaksinen er de som har allergi mot egg, opplevde en alvorlig allergisk reaksjon når du mottar sin første dose av vaksinen, og folk som er syke den dagen de er planlagt å bli vaksinert (for disse menneskene, er det opp til legen om du skal vaksineres eller ikke).

Når å ringe en lege

Enten det er din første eller tredje dose, en negativ reaksjon på AB vaksinen må tas opp av en lege. Hvis du opplever noen av de mer alvorlige bivirkninger, er det en god idé å oppsøke lege umiddelbart før tilstanden potensielt forverres.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com