Effekten av koffein på Puls

August 9
Effekten av koffein på Puls

Koffein er et mye brukt psykoaktivt stoff som finnes i mange drikker, som kaffe, te og cola. Koffein er naturlig til stede i bladene og frø av forskjellige planter. Forbruker koffein har betydelige fysiologiske effekter på kroppen din - en som har direkte effekt på hjertefrekvensen.

Egenskaper

Når forbrukes, går koffein blod fra magesekken og tynntarmen og begynner å stimulere sentralnervesystemet. Koffein stimulerer reseptorer i cellene i ditt hjerte for å øke hjertefrekvensen. Effekter av denne stimulering fart på blodstrømmen på grunn av en økning i hjertefrekvens, samt en økning i blodsukkeret, urin produksjon og kroppstemperatur.

Funksjon

Fysiologisk, stimulerer koffein reseptorene i ditt hjerte å slå raskere ved å blokkere enzymet phosphodiesterace. Phosphodiesterace fungerer sammen med et annet enzym, syklisk AMP, for å holde pulsen på sitt normale området. Når phosphodiesterace er blokkert, er sjekksystemet ikke lenger er effektive og pulsen øker.

Tidsramme

Økningen i hjertefrekvensen fra koffein forbruk kan tre i kraft i så snart som 15 minutter, og kan ta rundt seks timer å avta. Koffein er ikke lagret i kroppen din, men er etter hvert skilt ut når du tisser. Ifølge University of Michigan, selv følsomhet for koffein varierer fra person til person, koffein kan øke hjertefrekvensen med ca tre slag per minutt.

fordeler

Idrettsutøvere bruker noen ganger koffein for å forbedre ytelsen. Ifølge University of Washington, det var en gang på listen over forbudte stoffer for OL, men forbudet har siden blitt løftet. Ifølge Dr. Mark Jenkins ved Rice University, ikke bare koffein bedre kognitiv funksjon og fokus, det gir betydelig bedre ytelse under kardiovaskulære utholdenhet aktiviteter, blant annet på grunn av sin effekt på hjertefrekvensen.

betraktninger

Måten at koffein påvirker deg, avhenger av din størrelse og din toleranse. Folk som veier mer og forbruker koffein regelmessig vanligvis har en høyere toleranse for effektene. Hvis du bruker koffein på en daglig basis, vil det påvirke hjerterytmen mindre, sammenlignet med noen som bruker den en gang i uken eller mer sporadisk.

Advarsel

Ifølge University of Michigan, hvis du konsumerer store mengder koffein, kan du lider av søvnproblemer på grunn av stimulering av sentralnervesystemet. Mangelen på søvn kan føre til angst, humørsvingninger og med depresjon. Koffein er vanedannende, og hvis du regelmessig spiser det, kan du bli avhengig av det for å føle seg våken.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com