Hvordan diagnostisere ADHD hos småbarn

March 18

Mange småbarn har problemer med å sitte stille, konsentrere seg og kontrollerende impulser. Disse kan være normal atferd, eller de kan være tegn på ADHD. For å få en pålitelig diagnose av ADHD for småbarn, må du oppsøke helsepersonell som spesialiserer seg på psykiske lidelser og atferdsforstyrrelser hos barn. En spesialist kan avgjøre om barnas atferd er normalt for hennes alder eller tegn på ADHD. Dessverre er det ingen kliniske tester som kan diagnostisere ADHD. Din pjokk lege vil observere din pjokk, intervjue familiemedlemmer, og utelukke andre psykiske lidelser for å avgjøre om hun lider av ADHD.

Bruksanvisning

1 Få en henvisning fra fastlegen din eller din pjokk barnelege for en spesialist som arbeider med barn som lider av ADHD og andre oppmerksomhet underskudd lidelser. Forsikringsselskapet kan også gi henvisninger. Den helsepersonell som diagnoser pjokk med ADHD kan være en barnelege, psykiater eller psykolog.

2 Kontakt helsepersonell du ble henvist til og planlegge en avtale for barnet ditt. Den helsepersonell vil avgjøre om barnet oppfyller kriteriene for diagnosen ADHD. Din pjokk må ha hatt en kombinasjon av ADHD symptomer i minst seks måneder, ifølge Help Guide. Disse symptomene er problemer med å følge instruksjonene og betaler oppmerksomhet, ikke lytter eller lett distrahert, uoppmerksomhet til detaljer, uorden, miste ting ofte, glemsomhet, og en manglende evne til å planlegge fremover. For en diagnose av ADHD, trenger din pjokk å stille seks eller flere av disse symptomene, ifølge American Academy of Family Physicians. Andre kriterier for diagnostisering omfatter symptomene er til stede i minst to miljøer, for eksempel hjemme og i barnehagen, og symptomene har en negativ innvirkning på din pjokk, som ikke er i stand til å leke med andre barn. For en ADHD diagnose, kan disse symptomene heller ikke forklares med pjokk normale utviklingsnivå for sin alder, ifølge Hjelp Guide.

3 Forstå at barnet ditt kan være lider av en annen lidelse med de samme symptomene som ADHD. Når pjokk passer kriteriene for ADHD, vil helsepersonell utelukke andre lidelser som kan forklare symptomene ved hjelp av en rekke psykologiske tester. Eksempler på lidelser som viser lignende symptomer på ADHD omfatter depresjon, bipolar lidelse, angstlidelser, lærevansker, for eksempel dysleksi, og en reaksjon på en psykologisk traume eller krise.

4 Vær forberedt på å bli intervjuet av legen. For å bekrefte diagnosen ADHD, vil helsepersonell foreta omfattende intervjuer med pjokk, du, din ektefelle og andre voksne som har tilbrakt mye tid med pjokk, for eksempel en barnepike, besteforeldre, eller lærer. Disse intervjuene vil bekrefte at barnet ditt har stilt ut minst seks symptomer på ADHD i minst seks måneder i flere miljøer. Når dette er bestemt og andre lidelser er utelukket, kan helsepersonell diagnostisere pjokk med ADHD og behandlingen kan begynne.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com