Hva er årsakene til kalkavleiringer på lungene?

December 19

Legen mener du kan ha en kalsium innskudd (eller forkalkninger) på eller i lungene. Han kan også bruke begrepet: 'lunge forkalkning'. Mens kalkavleiringer i lungene er vanligvis godartet (ikke-cancerous), kan de bli ondartet. Kalkavleiringer bør overvåkes både for å forebygge kreft, og fordi mange av de forhold som forårsaker forkalkning er også alvorlig.

Hva er kalkavleiringer?

Kalsium innskudd er små ansamlinger av kalsium, som kan akkumuleres hvor som helst i kroppen din. Disse skaper bein spurs, nyre og gallestein, og i skulder, senebetennelse. Mange kalkavleiringer ikke krever medisinsk behandling (de kan også bli absorbert rett tilbake inn i kroppen din). I lungene, men de kan være et tegn på at du har en alvorlig underliggende tilstand som forårsaker dem til å danne.

Symptomer på kalkavleiringer i lungene

Symptomer inkluderer økende problemer med å puste (spesielt etter det som kan ha virket som en normal kald), raskere enn normal pust (takypné), tungpustethet, hoste som høres "tight" og tørr, tap av appetitt og cyanose (en blåaktig farge tydelig i ansiktshuden eller lepper).

Diagnostisering en kalsium innskudd

De fleste kalkavleiringer i lungene blir oppdaget ved en tilfeldighet (ofte i løpet av en kiste x-ray gjort av andre grunner). En CT-skanning er flinkere til å oppdage innskudd enn en MR. Du kan også trenge en rekke imaging tester, muligens inkludert bryst radiografi, computertomografi skanner og bein scintigrafi. En biopsi kan også være nødvendig.

Hva er årsaken til kalkavleiringer?

Mange ting kan bidra til en kalsium innskudd forming i lungene. Infeksjoner (kronisk bronkitt og lungebetennelse), tuberkulose, tidligere lungeskader, histoplasmose (soppinfeksjon), lang tid asbest-eksponering og kronisk nyresykdom (som kan skape høye nivåer av kalsium i blodet) er alle mulige årsaker.

andre faktorer

Andre faktorer er endokrin kjertel problemer (der kroppen utvikler vansker med behandling kalsium), hyperkalsemi (forhøyet kalsiumnivå i blodet), økt alkalisk fosfatase aktivitet, aktiv angiogenese og sjeldne lidelser som sarkoidose eller amyloidose.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com