Kan Amino Acids påvirke håravfall?

March 5
Kan Amino Acids påvirke håravfall?

Du vanligvis mister ca 100 hår per dag naturlig, men hvis du finner deg selv å miste mye mer, kan ernæring være å klandre. Mens hormoner, slik som lav skjoldbruskkjertelen eller høye nivåer av testosteron, kan være årsaken kan for lite protein eller jern også påvirke håret helse. Protein består av aminosyrer byggesteiner, noen som kroppen kan produsere og andre som du må få fra kostholdet ditt. Hvis legen din bestemmer du er lav i jern, kan håravfall også bli forsterket av en mindre enn optimal inntak av aminosyren L-lysin.

Om L-lysin

L-lysin er en av åtte essensielle aminosyrer, de som kroppen ikke kan produsere på egen hånd. Det finnes i komplette proteiner, inkludert rødt kjøtt, fjærfe, svinekjøtt, egg, ost, enkelte fisk - særlig torsk og sardiner - og soyabønner. Nøtter, belgfrukter og ølgjær er vegetariske kilder av aminosyren. Hvis du følger en svært lav-kalori diett uten mye protein eller et vegansk kosthold som ikke inneholder tilstrekkelige nøtter og bønner, kan du være mangelfull i denne aminosyren.

Effekter på Håravfall

Håravfall er et kjent symptom på jernmangel. En artikkel publisert i en 2002 utgave av "Clinical and Experimental Dermatology" bemerket at økt hårtap korresponderer med jernmangel og suboptimale inntak av L-lysin. Når motivene gitt jerntilskudd og lysin kosttilskudd, redusert hår Shedding. Det kan ta flere måneder, men å legge merke til endringer i håret etter at du begynner å ta disse kosttilskudd.

Samlet lav Protein

L-lysin er en viktig aminosyre som kunne forklare hårtap, men en total mangel på protein kan i tillegg. Fordi proteiner består av aminosyrer, inkludert L-lysin, kunne håravfall resultere fra lav L-lysin nivåer, eller fra en mangel i et hvilket som helst av de andre essensielle aminosyrer. The Institute of Medicine anbefaler at du får 10 prosent til 35 prosent av det daglige kaloriene fra protein eller minimum 0,36 gram protein per pund av kroppsvekt hver dag. Hvis du veier 140 pounds, bør du satse på ca 50 gram per dag. De med spiseforstyrrelser, på krasje dietter eller med visse forhold som hindrer næringsopptak er utsatt for å ikke få nok protein, og potensielt miste håret som resultat.

For mye av en god ting

Å få for mye av enkelte kosttilskudd kan også føre til overdreven hårtap. Overdreven vitamin A-tilskudd, for eksempel, er en mulig årsak. Ta kontakt med legen din for å sikre at du har en sann mangel før du legger supplerende aminosyrer eller vitaminer og mineraler i kostholdet ditt.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com