Utenfor knesmerter

May 6

Utenfor knesmerter


Smerte på utsiden av kneet er kjent som laterale kne smerte. En vanlig årsak til laterale knesmerter er en tilstand som kalles Iliotibial band syndrom, også kjent som tractus bandet friksjon syndrom.

Iliotibial band syndrom (ITBS)

Den Iliotibial bandet er en tykk fibrøs band som går fra utsiden av hoften langs benet ned til kneet. Funksjonen av båndet er å stabilisere kneet; spesielt under aktiviteter som involverer kjører. Iliotibial bandet syndrom er den irritasjon og betennelse som er forårsaket av et stramt eller forkortet tractus bandet gni mot utsiden av kneleddet gjennom gjentatte kne fleksjon og ekstensjon

symptomer

Symptomer på tilstanden er smerter, ømhet, verkende, skarp, stikkende eller brenn på utsiden av kneleddet. Noen ganger smerten stråler opp låret.

Risikofaktorer

Potensielle risikofaktorer for ITBS inkluderer et forhåndsdefinert stram tractus band, en etappe lengde avvik, kjører høy ukentlig kjørelengde, intervalltrening eller svake hip bortfører muskler.

Behandling

Behandling for ITBS innebærer hvile, is, styrke musklene på utsiden av hoften (Abduktoren) og strekke IT band.

Forebygging / løsning

For å hindre ITBS, korrigere eventuelle feil biomekanikk, slitasje riktig fottøy og strekke og styrke musklene rundt hofter og knær.

Andre årsaker til lateral knesmerter

Menisk skader og slitasjegikt kan også føre til lateral knesmerter.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com