Hvordan svare på en bombetrussel

July 29

Hvordan svare på en bombetrussel


Selv om de fleste bombetrusler ende opp som pranks eller svindel, er det viktig at du behandler noen trussel med største alvor. Hver bombetrussel du mottar skal rapporteres til myndighetene, slik at en skikkelig etterforskning kan iverksettes. Enhver av oss kan finne oss i en situasjon der vi har å gjøre med en bombetrussel. Ved å være forberedt, kan du sikre at alle nødvendige forholdsregler er tatt, og dermed kan redde liv.

Bruksanvisning

1 Hvis du mottar en bombetrussel via telefon, holde den som ringer på linjen så lenge som mulig. Forbli høflige og ikke nedlatende den som ringer. Mens på telefonen, kan du prøve å finne ut så mye om situasjonen som du kan. Ikke henge opp telefonen, som linjen kan brukes av loven tjenestemenn å spore samtalen.

2 Skriv ned all informasjon du får om situasjonen. Spør ringe presise spørsmål om bomben. Finn ut hvor den er plassert, hvilken type bombe som brukes, og når den vil bli detonert. Hvis det er folk i nærheten, kan du prøve å varsle dem om beredskap ved å skrive et notat mens du snakker i telefonen. Send dem til å ringe 911 umiddelbart.

3 Ikke henge opp telefonen, selv om den som ringer allerede har koblet sin linje. Hvis mulig, bruk en annen telefon for å varsle myndighetene i krise, men unngå å bruke en mobiltelefon som radiofrekvensene kan detonere bomben. Hvis du bare har en fasttelefon, ringe politiet med en mobiltelefon fra utsiden av bygningen. Trekk brannalarm og evakuere bygningen umiddelbart. Når utenfor, varsle politiet.

4 bombetrusler kan også vises i form av et brev, e-post, eller pakke. Kast aldri eller slette meldingen. Hvis trusselen kommer i en fysisk form, håndtere det så minimalt som mulig som fingeravtrykk kunne forurense bevis. Evakuere bygningen og varsle myndighetene umiddelbart.

Hint

  • Pakker som er uventet, lekker, har en merkelig lukt, eller produsere tikkende eller piping lyder bør behandles med mistenksomhet. Umiddelbart varsle myndighetene om eventuelle mistenkelige pakker.
  • Hvis du mottar en mistenkelig pakke, ikke forsøk å flytte den da dette kan detonere sprengstoffet.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com