En liste over Grønnsaker å styrke immunforsvaret

April 20
En liste over Grønnsaker å styrke immunforsvaret

The American Cancer Institute hevder at hvis amerikanerne spiste fem porsjoner med frukt og grønnsaker per dag, kreft priser kan falle med så mye som 20 prosent. Forbindelser i grønnsaker som brokkoli, løk, tomater og paprika hjelpe øke immunforsvaret, noe som hjelper kroppen beskytte mot kreft og andre sykdommer.

cruciferous grønnsaker

En liste over Grønnsaker å styrke immunforsvaret

Cruciferous grønnsaker inkluderer arugula, brokkoli, rosenkål, kål, blomkål, grønne grønnsaker, grønnkål, reddiker og neper. Folk som oftest spiser bladene eller blomstrende deler av cruciferous grønnsaker. En studie publisert i tidsskriftet "Integrative Cancer Therapies" mars 2004 fant at et stoff som finnes i cruciferous grønnsaker, kalt glucosinolate, produserer stoffer i kroppen som har anti-kreft egenskaper. Karotenoider er en annen stoff som finnes i cruciferous grønnsaker. "The Journal of Nutrition" publisert en studie i januar 2004 som fant at karotenoider bidra til å regulere immunforsvaret og kan spille en rolle i kreftforebygging.

løk

En liste over Grønnsaker å styrke immunforsvaret

Løk inneholder quercetin, et stoff som har blitt studert for sine positive effekter på menneskets immunsystem. I en studie publisert av "European Journal of Clinical Nutrition" i februar 1999, personer som spiste 225 gram av stekt løk for ett måltid opplevd en økning i antioksidantaktivitet som følge av quercetin i løk. Den "Journal of Cellular biokjemi" publiserte funn i januar 2009 som viste selv lave doser av quercetin har kreft-forebyggende egenskaper. Det er ca 22.40 til 51.82 milligram quercetin i en mellomstor løk.

tomater

En liste over Grønnsaker å styrke immunforsvaret

Tomater inneholder et karotenoid kalt lykopen, som har antioksidantegenskaper. I tillegg til tomater, kan lykopen som finnes i tomat produkter som spaghetti saus, ketchup, tomatsuppe og tomatpuré. En studie publisert i "Archives of Biochemistry og biofysikk" i november 1989 fant at antioksidantegenskaper av lykopen kan bidra til å beskytte mennesker mot kreft. En annen studie, publisert i "The American Journal of Clinical Nutrition" i januar 1985, fant at deltakerne som spiste mest tomater og andre grønne eller gule grønnsaker hadde lavest kreftrisiko.

Paprika

En liste over Grønnsaker å styrke immunforsvaret

Ifølge en studie publisert i "Journal of Food Science" i mars 2007, grønne, gule, oransje og røde søte paprika inneholder antioksidanter som fenoler, betakaroten, quercetin, capsanthin og luteolin. Naturlige antioksidanter, som de som finnes i paprika, hjelpe immunsystemet hindre celleskader. Mangel på antioksidanter kan skade immunsystemceller. Rød paprika ble funnet å ha den høyeste konsentrasjonen av antioksidanter i alle paprika. Men alle paprika i studien viste lignende effekter på immunsystemet til tross for deres forskjellige antioksidant konsentrasjoner.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com