Hva er årsaken til Nighttime tørr munn?

July 19

Hva er årsaken til Nighttime tørr munn?


Munntørrhet er en tilstand som de fleste av oss har opplevd på et eller annet tidspunkt, og som også går under betegnelsen av hyposalivering, asialorrhea, og xerostomia, ifølge Healthscout.com. De fleste av oss ville være tilbakeholdne med å gi våre romantiske partner et stort kyss på morgenen før du pusser tennene våre fordi morgen pusten, forårsaket delvis av munntørrhet, kan være ganske off-putting. For de fleste er munntørrhet ikke et stort problem, men for andre er det en pågående problem.

Spyttkjertler

Tørr munn er vanligvis forårsaket av den manglende evne av spyttkjertlene til å fungere effektivt og produsere tilstrekkelige mengder av spytt, ifølge Healthscout.com. Hvis du tar medisiner, kan det være grunnen til at du lider av munntørrhet. Legemidler som forårsaker munntørrhet inkluderer muskelavslappende, decongestants, kjemoterapi narkotika, spasmolytika, og antihistaminer. Men det er de som helt har fungerende spyttkjertlene og er ikke tar noen form for medisin i det hele tatt, men fortsatt lider av munntørrhet.

Spytt

Vi trenger tilstrekkelige mengder spytt fordi, ifølge Dentalgentlecare.com, det hindrer smitte ved å kontrollere sopp og bakterier i munnen via sin antimikrobielle handling, og det hjelper oss også å fordøye maten. Spytt består av antistoffer; muco-proteiner, som skaper den slimete følelse; og enzymer,, men er først og fremst (98 prosent) vann. Spytt spiller også en viktig rolle i helsen til våre tenner. Det reduserer surheten eller pH-verdien av de avfallsprodukter som produserer plakk. Ved å gjøre dette, det reduserer vår sjanse til tannråte, noe som kan skje med tillatelse fra syreangrep som stammer fra disse avfallsstoffer. Spytt skyller rusk ut av munnen. Det antas at dette rusk, hvis den forblir i munnen, tjener som et mat Forsyningen til de bakterier som finnes i plaque. Hvis det er skade på tannemalje, gir spytt systemiske mineraler og fluorider som bidrar til å erstatte de mineraler av den skjemmet emalje.

fysiske Bekymringer

Munntørrhet kan utgjøre et betydelig problem, og ikke bare fordi det er ubehagelig for den lidende og kan gi dårlig ånde. Det kan bidra til munnen infeksjoner og tannråte. Munntørrhet kan også være et rødt flagg for andre fysiske problemer, ifølge Healthscout.com. Hvis du er diabetiker og sykdommen er dårlig kontrollert, kan dette resultere i tørr munn i løpet av natten, eller tørr munn kan være en indikator på at du har diabetes. Andre sykdommer som fører til tørr munn, ikke bare om natten, men også i løpet av dagen, ifølge Gentledentalcare.com, er bakterielle og virale infeksjoner og Sjøgrens syndrom, som alle har en innvirkning på spytt flyt; Bells parese; svulster; spytt-kjertel steiner; depresjon; Parkinsons sykdom; og HIV / AIDS. Hvis du går gjennom hemodialyse eller stråling, kan dette forårsake alvorlig tørr munn.

Få sjekket ut

Ifølge Wrongdiagnosis.com, om du blir plaget av kronisk nattestid og dagtid tørr munn, kan det være lurt å gjennomgå en fysisk undersøkelse for å fastslå om du har oral candidiasis, en komplikasjon av tannråte eller karies, en komplikasjon av munntørrhet . Dental karies er en prosess som er ødeleggende og skadelig, og forårsaker avkalking av tannemaljen, som fører til hull i tennene. Andre forhold som kan føre til tørr munn inkluderer dehydrering og spyttkjertel steiner. Munntørrhet kan være et symptom på skrumplever, reumatoid artritt, diabetes, eller skjoldbrusk sykdom.

vitaminmangel

Healthscout.com bemerker at hvis en person som mangler i vitamin B6, jern, sink, kalsium, fiber, eller kalium, kan dette resultere i natta og dagtid tørr munn. Hvis du lider av en uttørket, sprø, tørr munn, kan maten brenne innsiden av munnen. Du kan ikke lenger være i stand til å tolerere sure eller krydret mat.

puster gjennom munnen

Hvis du er en munn pust i bakken og munnen henger åpent hele natten lang, vil dette resultere i tørr munn.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com