Kan Pizza være en Post-workout måltid?

October 19
Kan Pizza være en Post-workout måltid?

Den ideelle post-workout måltid inneholder en sunn balanse mellom de tre makronæringsstoffer: karbohydrater, protein og fett. I motsetning til en post-workout snack, som bør være høy i karbohydrater og protein, kan en post-workout måltid være litt heartier. Hvis du finner deg selv craving pizza til middag etter en ettermiddag løp, må du velge pizza med ingredienser av høy kvalitet.

Nutritional Profile

Pizza er ernæringsmessig profil varierer basert på type skorpe som brukes, mengden av ost og hvilke typer pålegg som brukes. Topping som pølse og pepperoni kan være velsmakende, men de er også høy i mettet fett og kalorier. For eksempel kan en pepperoni pizza på en restaurant inneholder 280 kalorier, med 117 kalorier fra fett. Veggie pizza, på den annen side kan ha 220 kalorier, med bare 72 kalorier fra fett. De fleste pizza har også et høyt protein og karbohydrater teller, på grunn av skorpe og ost.

Post-Workout fordeler

Ifølge MayoClinic.com, kombinerer ideelle post-workout måltid kjøtt, stivelse og kokte grønnsaker eller en hage salat. Pizza kombinerer alle disse elementene og gir også protein og karbohydrater. For eksempel, en porsjon tynn skorpe vegetarisk pizza fra en pizzarestaurant gir 8 gram protein og 5 gram karbohydrat. Protein er en gunstig etter trening næringsstoff fordi det hjelper musklene gjenopprette fra anstrengende aktivitet. Karbohydrater erstatte tapt glykogen, som brukes under trening for å gi tilstrekkelig energi.

Post-Workout Ulemper

Selv om pizza inneholder nyttige næringsstoffer for øvelsen utvinning, er det ofte høy i usunn mettet fett. Pizza pålegg som ost, bacon, hamburger, pepperoni og pølse er høy i mettet fett. Ifølge boken "Nutrition" av Paul Insel et al., Bør idrettsutøvere begrense sitt daglige mettet fettinntaket til 10 prosent av deres totale kaloriinntaket. En ost personlig pan pizza fra en pizzarestaurant kan inneholde rundt 250 kalorier, noe som er over 10 prosent for de som er på en 2000-kalori diett.

Tips

Hvis mulig, få en hjemmelaget pizza eller kjøpe en sunn versjon laget med hel-hvete skorpe, lav-natrium saus og mozzarella ost. Bytt svinekjøtt og oksekjøtt pålegg med fjørfe som kylling, bakken kalkun eller kylling pølse. Bruk friske urter som basilikum, koriander og persille i stedet for høy-natrium krydder, og bruker ferske tomater i stedet for butikk-kjøpte saus, som har en tendens til å være høy i natrium. Hvis du ikke har tid til å lage pizza selv, velger thin-crust pizza med sunne pålegg, og kombinere pizza med en sunn side salat.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com