God sunne matvaner jente Idrettsutøvere

January 23
God sunne matvaner jente Idrettsutøvere

Jente idrettsutøvere bør gjøre det samme næringsrik, godt avrundet matvalg sine mindre aktive jevnaldrende gjør, ifølge MayoClinic.com. Forskjeller kan avhenge av alder, vekst og aktivitetsnivå. De vil kanskje forandre kosten karbohydrater før en konkurranse som en maraton, men engasjement i noen ekstrem aktivitet eller endring i kosthold bør inneholde konsultere en personlig lege. Så lenge ingen medisinske problemer er til stede, foreslår Mayo Clinic som vitamin eller mineraltilskudd ikke kan være verdt prisen, som de ikke kan ta plassen til et utvalg av hele matvarer.

Enkle og komplekse karbohydrater

Jente idrettsutøvere trenger omtrent halv sitt daglige kaloriinntak i karbohydrater. Enkle karbohydrater som de i sitrusfrukter levere rask energi med vannløselige vitaminer, som må fornyes daglig. KidsHealth.org sier at i tillegg til enkle karbohydrater i frukt, komplekse karbohydrater som finnes i hele korn brød, pasta og frokostblandinger forsyning mer langvarig energi. En inaktiv tenåringer kan finne at en diett av mer enn 2000 kalorier per dag vil få henne til å gå opp i vekt, men en svært aktiv løper, svømmer eller syklist kan brenne opptil 5000 kalorier per dag, med halvparten av disse kaloriene i karbohydrater. Et par dager før en lang konkurranse, kan jenta idrettsutøvere ønsker å ta i nærmere 70 prosent av sine totale kalorier i karbohydrater for den utvidede energi lagret i glykogen i musklene og leveren, noe som vil frigjøre gradvis gjennom hele konkurransen.

Fat Focus

Fett komponere en nødvendig del av jenta utøveren diett når hun spiser sunt fett i riktige mengder. Jenter kan ta i fettløselige vitaminer E, A, K og D i magert kjøtt og magre meieriprodukter med mer langvarige fordeler enn de vannløselige vitaminer som C og B-kompleks vitaminer. Kvinnelige utøvere i alderen 9 og 13 bør ta i ca 2200 kalorier per dag i henhold til MayoClinic.com, med om lag 25 til 35 prosent av disse kaloriene, eller om 80g, i fett. Jenter bør velge meieriprodukter, og frisk frukt og grønnsaker, som inneholder en rekke vitaminer og mineraler. MyPyramid.gov sier det er bedre å unngå bearbeidet snacks eller fruktdrikker, som kan inkludere unødvendig raffinert sukker og natrium uten kostfiber stede i rå frukt og grønnsaker.

Punch Up Protein

De andre essensielle type mat girl idrettsutøvere bør spise er protein for sterke muskler. Aktiviteten vil slå protein til muskel, med så mye som 160g protein trengs i en 9- til 13-år gammel jente idrettsutøver kosthold. Den Harvard School of Public Health heter det at fisk, fjærkre og magert kjøtt er bedre kilder til protein enn rødt kjøtt på grunn av lavere fett prosenter i fisk og fjærfe. En lignende porsjon av laks vil levere nesten like mye protein som en biff, med en fjerdedel av fettinnholdet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com