Vitiligo & Alopecia Pain

November 23

Vitiligo og alopecia er forhold som påvirker huden. Men deres symptomer, årsaker og behandling er ganske annerledes. Mange mennesker som har vitiligo har også alopecia. I mange tilfeller kan pasienter som ikke helbredes. Begge er ikke livstruende, og kan ikke forårsake noen smerter i det hele tatt. Personer med alopecia er mer utsatt for irritasjon forårsaket av tilstanden, men bør ikke bekymre deg for sviktende helse.

vitiligo Definisjon

Medicinenet.com forklarer at vitiligo er en pigmentering lidelse der cellene som produserer pigment blir skadet eller ødelagt. Når pigmenter ikke blir produsert, dette resulterer i hvitt lappet danner seg på huden i hele kroppen. Hvit lappet kan også dannes i slimhinnen i munnen, nesen og på det indre laget av øyeeplet. Det er mange teorier om hvorfor denne tilstanden oppstår, men det er fortsatt ikke sikkert forklarer medicinenet.com. Solbrenthet kan føre til denne i områder, kan det være genetisk, kan det være en auto-immun lidelse eller legemet kan produsere proteiner som dreper pigmentceller.

vitiligo Symptomer

Pasienter som har denne tilstanden vil merke hvite flekker forming på alle deler av kroppen sin. Vitiligo er brutt ned i tre mønstre, sier medicinenet.com: focal (begrenset til ett eller to områder), segmental (patcher på bare én side av kroppen) og generalisert (patcher danne symmetrisk på begge sider av kroppen). Personer med vitiligo kan også utvikle gråning av håret på kroppen sin. Selv om vitiligo kan være irriterende på grunn av sin fysiske natur, smerte ikke er assosiert med denne tilstanden.

alopecia Definisjon

Alopecia betyr ganske enkelt tap av hår. Alopecia er delt opp i to kategorier: alopecia areata (hårtap i hodebunnen) og alopecia universalis (komplett håravfall på kroppen). Alopecia kan påvirke både kvinner og menn og oppstår vanligvis på grunn av unormalt i immunsystemet. Hvite blodlegemer vil angripe cellene i hårsekkene og skade dem til det punkt hvor hårveksten stopper. Det er ikke klart hvorfor dette skjer; kanskje det er genetisk. Forskere tror at et virus i de disponert for denne tilstanden kan utløse de hvite blodcellene å angripe hårsekkceller.

alopecia Symptomer

Det er ingen fysisk smerte forbundet med alopecia. Irritasjon, men er mulig i de med alopecia universalis. Pasienter med denne typen alopecia vil miste hår i nesen og ørene, og kan også miste sine øyevipper. Dette er farlig fordi det gir mulighet for fremmede partikler å gå inn i øyne, ører og nese, noe som kan utløse allergi eller generell irritasjon. Likevel, bør pasienter forstå at Alopecia er ikke livstruende, og pasientene er ellers frisk.

betraktninger

Det er ikke kjent om noen medikamenter kan bidra til å behandle alopesi. Det er en sjanse for at håret kan vokse tilbake, men det er også en mulighet for at det vil falle ut igjen. Topiske behandlinger er tilgjengelige for å behandle vitiligo, og mange, slik som steroid kremer, har bidratt til å bringe farge tilbake på huden. Pasienter i hovedsak må takle den følelsesmessige smerten forbundet med disse forholdene, som det kan være pinlig og irriterende å ha patcher og tap av hår. Likevel forårsaker ingen betingelse noen fysisk smerte, noe som er positivt.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com