Slik unngår du at brystkreft

November 30

Ifølge National kvinner Health Information Center, om lag 10 prosent av pasientene som får en lumpectomy og strålebehandling for brystkreft vil oppleve et tilbakefall i løpet av de følgende 12 årene. Mens det er ingen måte å fullstendig eliminere muligheten for tilbakefall av brystkreft, er det en rekke ting som kan gjøres for å sterkt redusere risikoen.

Bruksanvisning

Slik unngår du at brystkreft

1 Ha filmer og sykdomslære rapporter sett på av en brystkreft spesialist for å gjøre visse dine marginene er klart etter en lumpectomy. Ikke alle onkologer og profesjonelle brukere har erfaring i diagnostisering og behandling av brystkreft. Sørge for at den opprinnelige operasjonen var vellykket reduserer drastisk risikoen for tilbakefall.

2 Reduser inntaket av fett. En studie utført ved University of California i Los Angeles viste at en lav-fett diett redusert tilbakefall av brystkreft hos kvinner som begrenset deres daglige fettinntaket til 33,3 gram, tilsvarer bare mer enn 1 oz. av fett.

3 Øk aktivitetsnivået ved å trene eller gå tre til fem timer hver uke. Ifølge en studie publisert i mai 2005 utgaven av "Journal of American Medical Association," dødsrisikoen for brystkreftpasienter reduseres med 50 prosent når regelmessig mosjon ble lagt inn i sin daglige rutine.

4 Gå ned i vekt hvis du er overvektig eller har satt på vekt etter din første brystkreftdiagnose. Å være overvektig øker risikoen for brystkreft tilbakefall for en rekke årsaker. I tillegg til å sette press på ditt hjerte og immunsystem, fettceller produserer og lagrer østrogen, som har vært knyttet til brystkreft.

5 Unngå å bruke hormonbehandling etter overgangsalderen for å forebygge brystkreft. Dette inkluderer muntlige, tropiske og transvaginal medisiner. Hvis du må ta østrogen medisiner, sørg for å ta progesterontilskudd samtidig. Progesteron kan redusere risikoen at østrogen utgjør for brystene.

6 slutte å drikke alkohol og bruk av tobakksprodukter. Ifølge Breastcancer.org, har begge blitt koblet til en høyere tilbakefall i brystkreft overlevende.

7 Få testet for BRCA-mutasjon. Bare kvinner med en sterk familie historie av brystkreft eller eggstokkreft må gjennomgå dette genetisk test, ifølge den amerikanske Forebyggende Services Task Force.

8 Ta bryst kreft chemoprevention medisiner. Legemidler så som tamoxifen, raloxifen og aromatasehemmere blokkere effekten av østrogen på brystvev eller forstyrre østrogenproduksjon, noe som reduserer risikoen for brystkreft og brystkreft hos kvinner med BRCA2 mutasjoner.

9 Spør legen din om å ta bisfosfonat zoledronsyre for å redusere risikoen for tilbakefall av brystkreft. Denne medisinen er tradisjonelt brukt til å opprettholde bentetthet hos kreftpasienter, men studier presentert på 2005 årlige møtet i American Society of Clinical Oncology ser lovende ut.

10 Prøv brachyterapi, en prosedyre som bruker stråling for å målrette dvelende kreftceller i brystet etter lumpectomy. Fremgangsmåten innebærer å plassere et kateter inn i brystet med en oppblåsbar ballong festet til enden. En radioaktiv kilde blir deretter plassert inn i kateteret, ifølge University of Virginia Health System.

11 Gjennomgå forebyggende kirurgi for å redusere bryst tilbakefall. Mens en bilateral mastektomi ikke kan eliminere risikoen for tilbakefall, kan det redusere risikoen med så mye som 90 prosent. Forebyggende kirurgi for å fjerne eggstokkene kan også redusere risikoen for brystkreft med så mye som 50 prosent, ifølge American Cancer Society.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com