Hvordan Fullføre en head-to-toe Vurdering av en skade

June 29

Fullfører en head-to-toe vurdering på en skadet person er en nødvendig førstehjelp skrittet etter en ulykke av noe slag. Når hodepine, forvirring, svimmelhet og kvalme og oppkast er til stede, spesielt etter en hodeskade, er det viktig at en tilgjengelig trener, forelder eller medisinsk faglig fullføre en førstehjelp head-to-toe vurdering for å vurdere behovet for ytterligere medisinsk behandling .

Bruksanvisning

1 Finn ut om det er trygt å nærme seg den skadde personen. Hvis ja, sjekk pust, luftveiene og sirkulasjon før du utfører head-to-toe vurdering. Hvis personen kan snakke, sjekke personens legning ved å be ham om å gi enkel informasjon som hans navn, alder og bosted.

2 Følg den skadde personens hode og hodebunnen i åpne sår, støt eller blødning. Likeledes, sjekk for strå-farget væske som lekker fra nesen eller ørene, eller for blå lepper, noe som indikerer en mangel på oksygen. Lytt etter tegn på unormal pust og ser for omsetningen av elev dilatasjon.

3 Vurdere personens tale for utydelig. Hvis det er noen tilgjengelig som er kjent med den skadde, har dem utføre denne delen av evalueringen, ettersom de vil være mest i stand til å gjenkjenne noe unormalt.

4 Fortsett med vurderingen av halsen ved å evaluere etter tegn på åpne sår, støt eller blødning. Palpate nakken for indre skader ved å berøre forsiktig.

5 Sjekk stammen og magen for åpenbare tegn på skade, inkludert tegn på penetrasjon, misdannelser og vanskelig å puste. Se etter oppblåst mage og ømhet.

6 Se etter brudd i armer og frivillig bevegelse av fingre og tær.

Hint

  • Ikke forsøk å flytte den skadde personen selv. Vent alltid trent medisinske fagfolk til å hjelpe deg.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com