Hvor lang tid tar det for HIV å slå inn AIDS?

July 22

Hvor lang tid tar det for HIV å slå inn AIDS?

Introduksjon

Ifølge den internasjonale AIDS veldedighet Avert, har ca 25 millioner mennesker over hele verden døde av aids siden 1981. Ytterligere 2,7 millioner mennesker fortsetter å bli infisert med HIV-viruset (viruset som forårsaker AIDS) hvert år. Etter infeksjon, hvor lang tid det tar å utvikle seg til full blåst AIDS varierer avhengig av den enkelte og behandlingsmetoder. AIDS progresjon kan vanligvis spores gjennom stadier.

Stage I: Primær infeksjon

Den første fasen av progresjon er primær infeksjon. Dette er den tidsperioden der HIV-viruset har nettopp kommet inn i blodet, gjør sitt hjem i lymfeknutene, og begynner å kapre cellene til å reprodusere seg selv. Denne fase varer fra første infeksjonen til de første antistoffene blir produsert. Fra dette punktet hele veien gjennom en AIDS diagnose, er smittet person svært smittsom gjennom blod eller seksuelle væsker. En person som regel bare forblir i denne fasen for en eller to uker.

Stage II: Serokonversjon

Serokonversjon er scenen der immunsystemceller begynne å utvikle spesialiserte proteiner som kalles antistoffer til å bekjempe HIV-infeksjonen. Dette trinn kan ta alt fra tre til seks måneder, hvorav de tre første måneder blir ofte referert til som "vindusperioden". Dette er tiden der antistoffer blir produsert, men de kan ikke være i en høy nok antall for en HIV antistoff test for å plukke dem opp. Dette kan resultere i en falsk negativ. Dette er grunnen til at mange leger anbefaler å bli testet på nytt tre måneder etter at første test for å være sikker på at det var nok antistoffer til stede for å gi et nøyaktig resultat.

Stage III: Asymptomatisk Stage

Asymptomatiske fasen oppstår fra seks måneder etter smitte så lenge som ti år eller mer, eller så kort som noen måneder, avhengig av behandling og hvor aktiv viruset er. I løpet av denne tiden er det ingen symptomer på sykdom, og den eneste måten å finne ut om personen er HIV positiv er gjennom testing. Lymfeknutene kan også bli litt forstørret. Selv om ingen symptomer er til stede, er viruset fortsatt er ganske aktiv i replikere og ødelegge immunsystemet. CD4 testing anbefales, samt en og annen virusmengde testing for å overvåke utviklingen av sykdommen.

Stage IV: Symptomatisk Stage

Ved symptomatisk scenen, har immunforsvaret blitt kompromittert nok for de første symptomene på AIDS å begynne å vise gjennom. Disse inkluderer munnsår, utslett, nattesvette og vekttap. Dette stadiet inntreffer alt fra fem til syv år etter første infeksjonen, men kan ta mindre eller mer tid avhengig av individuelle og behandlingsmetoder.

Stage V: Late Stage AIDS

Ifølge Center for Disease Control, sent stadium AIDS oppstår vanligvis når CD4 celletall faller under 200 / mm3, eller når en opportunistisk infeksjon som lungebetennelse eller toksoplasmose tar tak i kroppen. Denne fasen kan vare alt fra noen måneder til flere år før døden vil etter hvert kreve livet til pasienten. Dette avhenger mest på i løpet av behandling som høyaktiv antiretroviral behandling (HAART), eller ved vellykket behandling av opportunistiske infeksjoner som truer livet til AIDS pasienten. Ifølge San Francisco AIDS Foundation, har enkelte AIDS-pasienter levde i denne fasen for så mange som to tiår.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com