Hvordan Underernæring Påvirker Learning & amp; Arbeider

March 3
Hvordan Underernæring Påvirker Learning & amp; Arbeider

I den industrialiserte verden, ordet "underernæring" samtaler til tankene bilder av avmagrede mennesker i sult-rammet, fjerne land. Men underernæring ikke alltid bety at kroppen ikke får nok mat - bare at det ikke får nok av de næringsstoffene den trenger for optimal utvikling og metabolsk funksjon. Overvekt og fedme er også viktige risikofaktorer for underernæring, fordi ernæringsmessig, kroppen kan oppdage liten nærings forskjell mellom tomme kalorier og tom mage. I USA, om lag 1 prosent av barn kronisk underernært, ifølge Johns Hopkins Children Center.

Kosthold og læringsevne

Ifølge Johns Hopkins Children senter, flere amerikanske barn lider av kronisk underernæring fra å spise for mye av feil type mat, kalt "overernæring," enn fra mat deprivasjon. Den sukkerholdige, fet, bearbeidet mat og drikke ofte solgt eller servert i skolen faktisk undergrave et barns evne til å lære, sier "Public School Review." Kroppen trenger karbohydrater for å konvertere til glukose, men når systemet er oversvømmet med for mye på samme tid, blir energi avledes fra hjernefunksjoner for å behandle overbelastning. Den resulterende "crash" later barn nervøs, irritabel og trøtt, svekke deres evne til å konsentrere seg. Om lag en tredjedel av amerikanske skolebarn er anslått til å være overvektig, sier bladet.

Ond sirkel

Fedme America forklarer hvordan dårlige kostvaner kan føre både til overvekt og underernæring. Når kroppen er kronisk ute av essensielle næringsstoffer, genererer det signaler som oppfattes av hjernen som sult. Junk food kan være den raskeste og enkleste måten å lindre sultfølelse, men lettelsen er kortvarig. Hvis responsen på en sult meldingen er ernæringsmessig mangelfull mat, vil kroppen fortsette å distribuere sult meldinger før den får det den trenger. Mat cravings fulgt av inntak av tomme kalorier bare føre til mer mat cravings i en selvforsterkende syklus. Den feiltolkning av signalene kroppen sender ut forårsaker overvektige mennesker til å overspise, selv om de kan være - bokstavelig talt - sultne på næring.

Short-Term Effekter

Det avgjørende vindu av muligheter til å avverge permanent mentale og fysiske skader av underernæring er mens barnet fortsatt er i livmoren og i løpet av de to første årene av livet, sier Redd Barna. Etter at konsekvensene av underernæring er sannsynlig å vare livet ut. På kort sikt, symptomer inkluderer forkrøplet vekst, lav IQ, substandard skoleprestasjoner, dårlig utholdenhet og fysisk koordinering, og manglende sosiale ferdigheter. Underernæring i løpet av et barns utviklings år svekker også immunforsvaret og hindrer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner, så sykdommer har en tendens til å være mer ødeleggende og mer langvarig.

På arbeidsplassen

Enten årsaken er underernæring eller overernæring, underernærte voksne er ute av stand til å fungere på topp mental og fysisk effektivitet, potensielt sette dem på en ekstrem ulempe når de kommer ut i arbeidslivet. Hvis tilstanden har vært kronisk siden barndommen, kan det være preget av «en lavere fysisk kapasitet og energi for arbeid som voksen, med tilhørende økonomiske kostnader", sier Redd Barna. Ikke bare det, men risikoen for å dø tidlig av hjertesykdom, diabetes, nyreskader og andre lidelser er betydelig høyere blant underernærte mennesker, spesielt når fedme er kombinert med kosttilskudd utilstrekkelighet. Videre er det mer sannsynlig å føde babyer med lignende ernæringsmessige mangler en kronisk underernært kvinne.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com