Slik tester for hjernen aneurismer

April 6

En hjerne aneurisme er en flekk på en hjerne blod fartøy som er tynn og fylles med blod, forårsaker press blant nerver og vev. Slike aneurismer kan føre til blødninger, hvor blodet kontinuerlig lekker inn i andre områder av hjernen. Symptomene er vanligvis ikke merkbar før blodkar har sprukket, men noen tidlige tegn kan inkludere smerte rundt et øye, nummenhet i ansiktet, utvidede pupiller og endringer i synet. Andre tegn kan være kvalme, oppkast og hodepine. Årsaken til en aneurisme kan være en fersk skade eller andre helsemessige problemer.

Bruksanvisning

Slik tester for en hjerne aneurisme

1 Sett opp en avtale med en lege for å finne ut om du har mulige tegn på cerebral aneurisme. Da vil du gå til en spesialist og begynne tester for å fastslå tilstanden hjernens blodkar. Det er viktig å handle raskt for å starte disse testene hvis symptomene er vedvarende og alvorlig.

2 Ha en computertomografi (CT) scan utført, som er en X-ray for å avgjøre om det er blødning i hjernen. Testen, som du kanskje trenger å drikke et fargestoff, vil vise to deler av hjernen, inkludert ødelagte områdene hvis de er synlige.

3 Ta cerebrospinalvæsken testen hvis du har sterke symptomer på en sprukket aneurisme som ikke ble vist på CT testresultatene. I cerebrospinalvæsken test, er væske trekkes fra ryggraden av en lumbalpunksjon nål.

4 Gå gjennom prosessen med å ta en magnetisk resonans imaging (MRI) teste om andre tester har hatt noe svar. Du må drikke en fargestoff for denne testen, slik at radiobølgene kan skape et bilde av hjernen til å vise tydeligere tegn på en sprukket aneurisme.

5 Ha en cerebral angiografi utføres dersom forespurt av legen din. For denne testen, et kateter settes inn i lysken reiser hele veien til hjernen slik at inngående røntgenbilder kan tas av hjernens blodårer. En cerebral angiografi er vanligvis en siste utvei for å teste for en hjerne aneurisme og brukes hvis de andre testene ikke gir legen nok bevis.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com