Uspesifikk kolitt Diet

August 18
Uspesifikk kolitt Diet

Ikke-spesifikk kolitt er en sporadisk tilstand henviser til en hvilken som helst betennelse i tykktarmen. Den primære symptomet omfatter diaré med blod eller slim. Når kolon fungerer normalt, nerver og muskler i tykktarmen er i stand til å opptre sammen for riktig fordøyelse og utskillelse. I kolitt, indre slimhinnen i tykktarmen er betent og ute av stand til å utføre riktig. Selv kolitt ikke har noen kjente årsaker heller ikke noen kurer, har dietter som er spesifikke for sykdommen har vist seg å bidra til å lindre symptomene.

karbohydrater

Ifølge Specific karbohydrat diett, eller SCD plan, "karbohydrater har størst innflytelse på intestinal mikrober (gjær og bakterier) som antas å være involvert i tarmforstyrrelser." SCD Planen er utformet rundt fordøyelses sykdommer og fremmer et korn, laktose og sukrose-fri diett. Det grunnleggende prinsippet er å velge spesifikke karbohydrater som krever minimalt med fordøyelsen. Per denne dietten plan, er alle korn ikke tillatt. Den Crohns og kolitt Foundation of America hevder at SCD planen ikke blir fulgt opp med studier og dokumenterte resultater. Mens grunnlaget er enig i at "avtagende dårlig fordøyelige karbohydrater kan redusere symptomer på gass, bloat, kramper og diaré hos pasienter med inflammatorisk tarmsykdom", det hevder at det "er ikke det samme som å redusere betennelse, eller påvirker sykdomsprosess . "

Fluids

The Westchester Digestive Disease Gruppen definerer diaré som avføring som inneholder mer enn åtte unser vann. Det er viktig for personer med ikke-spesifikk kolitt å konsumere tilstrekkelige mengder av væske, fortrinnsvis vann, siden den primære symptomet er diaré. Personer med diarésykdommer ofte få nyrestein dersom væskeinntaket er ikke tilstrekkelig. The Mayo Clinic foreslår å holde seg unna alkohol og koffeinholdige drikker, siden de kan gjøre symptomene verre.

kosttilskudd

En godt balansert kosthold spiller en rolle i å lindre symptomene på kolitt, selv om god ernæring er viktig for alle. Ofte med diaré eller inflammatoriske tarmsykdommer, malabsorpsjon eller underernæring er til stede. Evnen til å absorbere og dra nytte av næringsstoffene i mat er begrenset, spesielt hvis kostholdet ditt er begrenset i utvalg. Tar multivitaminer kan bidra til å levere manglende næringsstoffer fra kostholdet ditt. Den Crohns og kolitt Foundation sier at medisiner tendens til å være mer effektive for folk som er godt næret.

matintoleranse

Noen mennesker med uspesifikke kolitt lider av matintoleranse. Siden fordøyelsessystemet ikke fungerer på et optimalt nivå, kan det gjøre fordøye visse matvarer kategorier, for eksempel meieriprodukter, soya eller hvete, vanskelig. The Mayo Clinic hjemmeside antyder at hvis du er laktose intolerant, kan det være lurt å begrense eller eliminere meieri fra kostholdet ditt. SCD Planen er basert på å eliminere karbohydrater. Flere kilder antyder begrense eller eliminere fet mat.

betraktninger

Ifølge Crohns og kolitt Foundation of America, bør kostanbefalinger skreddersys til hver enkelt, så det er ikke en bestemt diett eller spiser plan som fungerer for alle som lider av kolitt. Sykdommen endrer seg over tid, og en diett plan må reflektere det. Ifølge Mayo Clinic nettsiden, kan spise mindre måltider oftere i løpet av dagen også bidra til å redusere symptomene.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com