Hvordan å stoppe diaré med kolesterolsenkende reseptbelagte medisiner

August 22

Hvis du tar et reseptbelagt legemiddel som kalles et statin for å senke kolesterolet, kan du oppleve gastrointestinale (GI) bivirkninger som kvalme, forstoppelse og diaré. Disse bivirkningene er sjeldne og vanligvis forekommer hos personer som allerede har fordøyelsessykdommer. Ifølge Mayo Clinic, statiner er også mer sannsynlig å forårsake bivirkninger hos kvinner, de som har en mindre kropp ramme og / eller de som er 65 år eller eldre. Du har også en større sjanse for bivirkninger hvis du tar mer enn en medisiner for høyt kolesterol, har lever- eller nyresykdom, og har enten type 1 eller type 2 diabetes. Det er noen tiltak du kan følge for å redusere risikoen for diaré, samt måter å kontrollere diaré hvis det forekommer.

Bruksanvisning

1 Ta statin pille med kveldsmåltid. Denne timingen reduserer risikoen for fordøyelses effekter, inkludert diaré.

2 Ta et medikament ferie. Ifølge Mayo Clinic, vil stoppe din statin i 10 til 14 dager kan du se om diaré går bort når du ikke er på stoffet. Hvis den gjør det, er tarmen problemet mest sannsynlig relatert til statin.

3 Bytt til et annet statin. Noen kolesterolsenkende medisiner, som pravastatin (Pravachol) og rosuvastatin (Crestor), kan føre til færre bivirkninger. Du må diskutere dette bryter med forskrivning lege.

4 Senk statin dose. Du har kanskje færre bivirkninger med en lavere dose, men du vil også redusere kolesterolsenkende fordeler av stoffet. Snakk med legen din før du endrer dosen.

5 Endre hva du spiser. Noen matvarer som bananer, ris og tørr toast hjelp firmaet opp avføringen og redusere diaré. High-fiber matvarer tykkere avføring og gjør avføringen mer regelmessig. Noen gode fiber valgene inkluderer produkter laget med hele hvete korn og kli.

6 Drikk de riktige væsker. Du trenger rikelig med væske slik at du ikke blir dehydrert, men unngå drikker med koffein eller alkohol. Melk kan gjøre diaré litt verre, men gir også viktige næringsstoffer. Hvis diaré er mild, kan du fortsette å drikke melk. Hvis det blir mer alvorlig, bytte til sportsdrikke som fylle glukose og natrium tapt i dine hyppig avføring.

Hint

  • Diaré fra en kolesterolsenkende medisiner er vanligvis milde og forsvinner når du fortsetter å ta stoffet. Imidlertid kan alvorlig og vedvarende diaré føre til dehydrering, svimmelhet (spesielt når du står opp) og tap av viktige elektrolytter som natrium. Rapportere disse symptomene til legen din med en gang.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com