Kvalme Fra Sit Ups

September 24
Kvalme Fra Sit Ups

Kvalme under eller etter å gjøre situps er ikke uvanlig, men det betyr ikke at det skal være en vanlig forekomst. I mange tilfeller, kvalme skyldes uriktig spisevaner eller en væske ubalanse, men det kan indikere noe mer alvorlig, slik som en gastrointestinal lidelse. Visse medisiner kan også forårsake kvalme. Hvis du stadig har kvalme mens du utfører situps, bør du oppsøke lege for en riktig diagnose.

overspising

En vanlig årsak til kvalme med hensyn til å utøve er å spise for fort på forhånd. I en 2001 studie som så på sammenhengen mellom mat og mosjon, forskere ved Nagoya University i Japan fant at de som spiste rett før trening opplevd kvalme oftere enn de som ikke hadde spist på flere timer, spesielt når de gjorde høyintensiv trening . Situps legge til denne effekten på grunn av presset de legger på mageområdet. For å unngå kvalme forårsaket av overspising, spise et mindre måltid to til fire timer før du utfører situps. Hvis du ikke har spist eller har glemt å spise, spise en liten snack ikke mindre enn 30 minutter før du gjør situps.

Reisesyke

Kvalme kan også oppstå hvis du starter treningen med situps, ifølge Stew Smith, en sertifisert styrke og condition spesialist. Kvalmen er i likhet med hva mange mennesker føler når de er på et bevegelig skip - ofte referert til som sjøsyke eller reisesyke. Det skjer når øynene er enten lukket mens du utfører situps eller skanne tak tilfeldig uten et samlingspunkt. For å unngå reisesyke, anbefaler Smith låse øynene på et bestemt område i taket mens du utfører din situp rutine.

Lavt blodsukker

Ikke får nok drivstoff i kroppen kan også forårsake kvalme, spesielt hvis du gjør dine situps først i morgen etter å hoppe over frokosten. Mangel på glukose - referert til som hypoglykemi eller lavt blodsukker - kan føre til svimmelhet, fulgt av kvalme. Å spise et måltid to til fire timer før du gjør dine situps kan hjelpe deg å unngå lavt blodsukker. Hvis du glemte å spise, spise en liten snack som kjeks og peanøttsmør eller en energi bar.

fluid Ubalanse

Ikke drikker nok vann - dehydrering - eller spiser for mye vann - over-hydrering - kan føre til kvalme når du gjør situps. Dette skjer fordi både dehydratisering og over-hydrering kan føre til ubalanse mellom nivået av væske og natrium i kroppen, en tilstand som kalles hyponatremi eller lavt blod natrium. Når dette skjer, kan du lett bli kvalm når du utfører situps, spesielt hvis du gjør dem etter en treningsøkt som gjorde at du svetter mye. For å holde riktig hydrert, forbruker vann før, under og etter trening, men bare når du er tørst. Unngå å tvinge hydrering eller drikke på en fastsatt plan. Drikk vann med elektrolytter eller en sportsdrikk. Dette kan bidra til å erstatte elektrolytter tapt når svette.

betraktninger

Hvis du finner ut at du fortsatt har kvalme mens du gjør situps tross justere mat og vann inntak, bør du oppsøke lege for en diagnose. Det er mange gastrointestinale problemer som kan bli forverret ved å utføre situps, slik som irritabel tarm syndrom eller gastritt. Diskuter eventuelle bivirkninger av medisiner med legen din. Kvalme er en vanlig bivirkning av flere reseptbelagte og reseptfrie medisiner. Hvis du føler andre symptomer som svimmelhet, feber og smerter, sammen med kvalme, oppsøke lege umiddelbart.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com