Mat å spise for DVT

May 1

Mat å spise for DVT


DVT, eller dyp venetrombose, resulterer i dannelsen av minst en blodpropp i kroppen hvor det er store vener tilstede, typisk i armen, bekken, kalv eller lår. DVT blodpropper dannes når det er dårlig sirkulasjon, som når du flyr i et fly, eller når det er skade på en blodåre. En blodpropp som når lungene forårsaker en lungeemboli og kan føre til døden. Risikofaktorer for tilstanden inkluderer fedme, graviditet, genetikk, kreft og østrogen bruk. Symptomer inkluderer hevelse i det berørte området, og en varm følelse med et rødlig skjær.

vitamin K

Det er antatt at mat med høyt vitamin K påvirke måten Warfarin, en blod tynnere, fungerer i kroppen. Det foreslås at grønnsaker som spinat, grønne grønnsaker, brokkoli, neper, løk, asparges, salat, okra, selleri, kål, rabarbra og cowpeas bør spises med måte slik at du ikke negativt påvirke blodfortynnende medisin.

Hvitløk og ingefær

Dersom du har risikofaktorer for blodpropp, forebyggende tiltak som kan bidra til å redusere blodpropp inkluderer supplere din diett med hvitløk, ingefær, tran, vitamin E, hestekastanje, ginkgo og sitronsaft.

Frukt, fisk og grønnsaker

En studie fra 2007 viste at de som økte sitt inntak av frukt og grønnsaker i løpet av en 12-års periode hadde en 40 til 50 prosent lavere risiko for å utvikle blodpropp. De som økte sitt forbruk av fisk til en eller flere ganger i uken over samme periode også redusert sine sjanser til å få DVT med 30 til 45 prosent.

Fett og Beef

Den samme studien viste en forening som de som spiste rødt eller bearbeidet kjøtt hadde en 10 til 20 prosent økning i risiko for blodpropp. Det er mulig at rik mat mettet fett kan aktivere en blod-clotting agent. I en høyrisikosituasjon som å fly, er det foreslått å konsumere mat med høyt omega-3 og vitamin E, som fisk, nøtter, avokado og solsikkekjerner, samt å øke inntaket av magnesium, vitamin C og fytokjemikalier.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com