Rollen til proteolytiske enzymer

November 29

Enzymer generelt er proteiner som fremmer kjemiske reaksjoner i organismer. Faktisk, alle vev og kroppsfunksjoner er avhengige av enzymer for å fungere. Proteolytiske enzymer er metabolske enzymer og er ansvarlig for å regulere proteinfunksjonen i kroppen. Noen rollene til proteolytiske enzymer er vel kjent, mens andre fortsetter å bli undersøkt.

Definisjon

Proteolytiske enzymer, også kjent som proteaser eller proteinaser, er enzymer som er produsert i bukspyttkjertelen og bistand i proteolyse (nedbryting) av proteiner i fordøyelseskanalen. Det finnes flere forskjellige enzymer, herunder trypsin, chymotrypsin og carboxypeptidase som er en del av det proteolytiske enzym familien.

Produksjon

Alle proteolytiske enzymer begynner som zymogener, som er inaktive forløpere for det aktive enzym. Enzymene blir da aktiv gjennom enzymatisk spalting eller begrenset proteolyse. For disse pankreas enzymer, dette skjer aktiveringen i lumen av fordøyelseskanalen, hvor de aktive enzymer deretter utføre sine oppgaver for å hjelpe på fordøyelsen.

kilder

Proteolytiske enzymer produseres i kroppen, men mangler kan forekomme. Proteolytiske enzymer er også funnet i planteriket, og derfor i visse matvarer. De to matkilder med den høyeste konsentrasjonen er ananas, som inneholder bromalain, og papaya, som inneholder papain.

Roller

Proteolytiske enzymer Den mest kjente og godt dokumentert rolle er i ved hjelp av fordøyelsen. Referert til som systemiske proteolytiske enzymer når de blir absorbert av kroppen, kan de også bidra til å redusere smerte og betennelse. Denne funksjonen kan være nyttig i behandling av slitasjegikt, smerter forårsaket av skade eller utvinning fra kirurgi.

Det finnes også mange undersøkelser av rollen til proteolytiske enzymer ved behandling av kreft. Fra å hjelpe til å redusere bivirkninger av stråling til å reagere med metastatiske celler, hvis disse bruker kan valideres, mulighetene er mange.
Tilhengere av alternativ medisin mener at proteolytiske enzymer hjelper til med matallergier. Begrunnelsen er at supplere dietten med disse enzymene øker fordøyelseskanalen evne til å fordøye proteinene fullt, derfor eliminere noe som kan forårsake en allergisk reaksjon.
Proteolytiske enzymer kan også ha evnen til å hjelpe til med autoimmune sykdommer, så som lupus og multippel sklerose. Teorien er at hele proteiner som lekker fra mat inn i blodstrømmen bidra til alvorligheten av sykdommen. Tilsetningen av proteolytiske enzymer bidrar til å fordøye proteinene fullstendig, derfor redusere lekkasje. Men denne teorien har ennå ikke blitt tilstrekkelig støttet av forskning.

tilskudd

Selv om kroppen produserer proteolytiske enzymer og noen mat kilder tilby flere enzymer, systemiske proteolytiske enzym kosttilskudd er tilgjengelig på urte og helsekostbutikker. Mange velger å ta kosttilskudd, spesielt for å hjelpe i helbredelsesprosessen fra en skade eller operasjon. Disse enzymene er trygge og ingen bivirkninger er rapportert; Men som med alle medisiner, de bør tas som en del av en godt planlagt utvinning prosess som er overvåket av en lege.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com