Depresjon & amp; Stress Symptomer

October 5
Depresjon & amp; Stress Symptomer

Depresjon og stress er to forhold som kan påvirke en persons mentale helse. The National Institutes of Health (NIH) sier at stress er forårsaket av en hendelse som gjør en person føler seg frustrert, mens depresjon resulterer i en tristhet og følelse håpløs. The Mayo Clinic bemerker at kronisk stress kan øke en persons risiko for å utvikle depresjon. Noen av symptomene på depresjon og stress er like, slik som søvn og konsentrasjonsproblemer, selv om de er forskjellige i humør og adferdssymptomer.

søvnproblemer

Både depresjon og stress kan forstyrre en persons søvn, påvirker varighet og kvalitet. Når en person har depresjon, vil hun heller ikke få nok søvn om natten og våkne med jevne mellomrom, eller hun vil få overdreven søvn. Selv om personen får mer enn 8 timer søvn en natt, er det ikke sannsynlig å være en avslappet søvn. Søvnproblemer kombinert med depresjon resultat i tretthet eller mangel på energi. Stress kan også påvirke en persons evne til å sovne, og kan føre til tretthet i tillegg, sier NIH, forårsaker den lidende til opplever noen ganger mareritt knyttet til stress.

problemer med å konsentrere

En person med depresjon kan ha ekstreme konsentrasjonsvansker, noe som påvirker hans evne til å lære og få arbeidet gjort. Stress kan også redusere en persons evne til å konsentrere seg, spesielt når han er opptatt av en traumatisk hendelse.

Mood endringer

Når en person er stresset, humørsvingninger er få om irritabilitet og tap av temperament kan bli demonstrert. Depresjon, på den annen side, er karakterisert ved store endringer i humør. En deprimert person, for eksempel, vil føle verdiløs, håpløs og hjelpeløs. Pasienten kan også ha upassende følelser av skyld og klandre seg selv for ting som ikke er hennes feil. Som en person under stress, kan en deprimert person også være irritable og opphisset. Depresjon bærer også risikoen for selvmordstanker.

Fysiske og atferdsmessige symptomer

Depresjon kan også resultere i noen adferdsendringer. For eksempel kan pasienten trekke seg fra sosiale aktiviteter og folk nær ham. Han kan også ha en endring i appetitt, enten spiser mer eller mindre enn vanlig, noe som resulterer i en endring i vekt. Når en person er stresset, kan han vise flere fysiske symptomer. Eksempler inkluderer rykninger og muskelspenninger, svetting, hodepine, tørr munn og magesmerter; NIH bemerker at magesmerter kan være det eneste symptom på stress i et barn. Stress kan også gjøre at personen føler seg svimmel, og resultere i seksuelle problemer. Rask pust og puls er også mulig. Gastrointestinale symptomer kan også forekomme, slik som diaré og hyppig vannlating.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com